Skip to the main content

Uitstelbeleid bij corona

Competitie

Het KNKV heeft bij aanvang van het seizoen 2020-2021 een uitstelregeling voor corona vastgesteld. Deze is onderdeel van de competitieleidraad en heeft daarmee ook een reglementaire basis.

Voor de volledigheid is deze weergegeven op deze pagina:

  • In beginsel gelden de tijdelijk versoepelde regels van verplaatsen wedstrijd (deze zijn op 27-01-2022 aan de verenigingen gecommuniceerd).
  • Verzoek tot uitstel dient minimaal 24 uur van tevoren met redenen omkleed te worden ingediend via competitie@knkv.nl; tenzij er gegronde redenen zijn om een later ontvangen verzoek te honoreren als gevolg van later ontvangen positieve testresultaten of aantal spelers wat klachten heeft en getest gaat worden.
  • In de beoordeling wel/geen uitstel wordt meegenomen:
    • Aantal positief geteste en/of geteste spelers in afwachting van test en/of uitslag en/of aantal spelers in quarantaine, waardoor minimaal meerderheid van de gemiddelde basis van de voorafgaande wedstrijden niet beschikbaar is;
  • e.a. moet (nadien) aantoonbaar gemaakt (kunnen) worden door verklaringen van GGD of verstrekte communicatie vanuit overheidsinstanties.
  • Positieve coronagevallen in andere teams van de verenigingen dan de betreffende teams die deelnemen aan een wedstrijd, is geen reden voor uitstel.
  • Niet opkomen wordt voorgelegd aan de tuchtcommissie;
  • Wedstrijden kunnen niet eenzijdig door de club afgelast worden vanwege corona tenzij dit afgestemd is met het KNKV, anders worden deze ook voorgelegd aan de tuchtcommissie vanwege niet opkomen betreffende vereniging.

Competitie
Competitieschema

In het voorjaar wordt het competitieschema voor het daaropvolgende seizoen gepubliceerd. In het competitieschema wordt aangegeven welke weekenden als competitieweekenden zijn aangemerkt, welke als inhaal- en welke als vrije weekenden. Het is …

Lees meer
Competitie
Bekercompetitie

Het KNKV kent in drie voormalige districten een bekercompetitie. Inmiddels kent het KNKV geen districten meer, maar in ieder geval in het seizoen 2021/2022 wordt er nog in de voormalige districten gespeeld …

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download