Skip to the main content

Compensatieregeling Buma, Sena en Videma

Financiën

Veel verenigingen betalen een licentievergoeding om muziek te draaien en tv te kijken in de kantine. Omdat sportkantines door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus een tijd dicht zijn geweest komen Buma, Sena en Videma met een compensatieregeling. Voor veel verenigingen betekent dit dat zij een compensatie ontvangen van honderd procent van de licentievergoeding over de verplicht gesloten periode.

Binnen enkele weken ontvangen verenigingen de factuur van dit jaar. Op deze factuur wordt voor verenigingen die in aanmerking komen voor de compensatieregeling de compensatie verrekend. Het bedrag wordt op die factuur in mindering gebracht. Verenigingen hoeven hier zelf niets voor te doen.

Meer informatie

Meer algemene informatie over Buma, Stemra en Videma vind je hier. Meer informatie over de compensatieregeling vind je op de websites van NOC*NSF, Buma en Videma. Als je vragen hebt over deze regeling kun je contact opnemen met Manon Heeringa via manon.heeringa@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Acties om je vereniging te steunen
Best practice Financiën
Acties om je vereniging te steunen
In deze bijzondere tijd zijn er bij veel verenigingen diverse acties opgezet om extra inkomsten te genereren en zo de vereniging te steunen. Laat je inspireren door deze mooie voorbeelden!
Lees meer
Grote Clubactie: beloon je leden met een oorkonde
Financiën
Grote Clubactie: beloon je leden met een oorkonde
Het is mooi om te zien dat veel leden zich inzetten voor de Grote Clubactie. Je kunt de leden die hun uiterste best doen bedanken door ze te belonen met een oorkonde.
Lees meer
Steunpakket voor de sport wordt aangepast en heropend
Financiën
Steunpakket voor de sport wordt aangepast en heropend
Om sportverenigingen die getroffen worden door de huidige coronamaatregelen te compenseren, trekt het kabinet zestig miljoen euro uit voor een sport-specifiek steunpakket.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt