Skip to the main content

Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?

Trainers Verenigingsservice

Om zoveel mogelijk beginnende trainers de basis van het training geven te leren, gaan we in september weer naar verenigingen toe om de clinic ‘Training geven: de basics’ te geven. Door middel van deze clinic kunnen de nieuwe trainers van jouw vereniging direct bij de start van het nieuwe seizoen de basis van het training geven leren. De clinic wordt verzorgd door KNKV-docenten, die een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal gaan verzorgen. Interesse? Vraag de clinic dan voor 21 augustus aan!

Elke trainer is ooit begonnen met training geven. Maar hoe geef je een leuke training als complete beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken? Er zijn diverse trainersopleidingen binnen het KNKV, maar niet iedereen heeft tijd om hier aan deel te nemen. Tijdens de clinic ‘Training geven: de basics’ worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht, zodat de deelnemers een aantal tips en handvatten krijgen om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Aanmelden

Wil jij jouw nieuwe trainers direct bij de start van het seizoen een clinic aanbieden? Vraag dan voor maandag 21 augustus een clinic aan voor jouw vereniging via deze link. Als je dit hebt gedaan, krijg je zo snel mogelijk te horen welke KNKV docent er bij jouw vereniging langs komt. Het is wel belangrijk dat er per avond een groep van minimaal zes trainers is. Heb je minder dan zes trainers die de clinic willen volgen, dan kan het zijn dat het KNKV jouw clinic in overleg samenvoegt met een andere vereniging.

Kosten

De clinic komt in aanmerking voor subsidie vanuit het Sportakkoord. Als de clinic gefinancierd wordt vanuit het (lokale) Sportakkoord, dan is de clinic voor jouw vereniging gratis. Verenigingen die geen aanspraak kunnen maken op deze subsidiemogelijkheid betalen honderd euro voor de clinic.

Vragen

Er staat een groep docenten klaar om bij zoveel mogelijk verenigingen een clinic te kunnen geven. Laten we er samen voor zorgen dat elke beginnende trainer met een goede basis het seizoen start. Meer over de clinic ‘Training geven: de basics’ lees je hier. Vragen over deze clinic kun je mailen naar basics@knkv.nl.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Om korfbal in de aanloop naar het WK in Taiwan onder de aandacht te brengen bij sportliefhebbers, zijn we gestart met de campagne ‘Dat is ook korfbal’. Onderdeel van deze campagne zijn de battles die TeamNL Korfbal-spelers en -speelsters aangaan met andere topsporters. In de eerste battle nam Harjan Visscher het op tegen topschaatser Kjeld […]
Lees meer
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Op vrijdagavond 17 november organiseren we op Papendal een inspirerende en informatieve avond speciaal voor vrouwelijke korfbalcoaches. Deze avond staat in het teken van kennisdeling, netwerken en empowerment. Een geweldige kans om jezelf als korfbalcoach verder te ontwikkelen, je te laten inspireren door succesvolle vrouwen in de sport en te netwerken met gelijkgestemden. Programma 17:30 […]
Lees meer
Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de gezamenlijke sport onze scheidsrechters, juryleden en officials bedanken voor hun inzet.  Ook als KNKV moedigen we korfballers en verenigingen aan om hun scheidsrechters en officials tijdens de Week van […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Nationale selecties
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal