Skip to the main content

Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?

Trainers Verenigingsservice

Om zoveel mogelijk beginnende trainers de basis van het training geven te leren, gaat het KNKV in september naar verenigingen toe om de clinic ‘Training geven: de basics’ te geven. Door middel van deze clinic kunnen de nieuwe trainers van jouw vereniging direct bij de start van het nieuwe seizoen de basis van het training geven leren. De clinic wordt verzorgd door KNKV-docenten, die een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal gaan verzorgen. Interesse? Vraag de clinic dan voor 20 juli aan!

Elke trainer is ooit begonnen met training geven. Maar hoe geef je een leuke training als complete beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken? Er zijn diverse trainersopleidingen binnen het KNKV, echter heeft niet iedereen tijd om hier aan deel te nemen. Tijdens de clinic ‘Training geven: de basics’ worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht, zodat de deelnemers een aantal tips en handvatten krijgen om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Aanmelden

Wil jij jouw nieuwe trainers direct bij de start van het seizoen een clinic aanbieden? Vraag dan voor 20 juli een clinic aan voor jouw vereniging via deze link. Als je dit hebt gedaan, krijg je in augustus te horen op welke datum het KNKV bij jouw vereniging langskomt. Het is wel belangrijk dat er per avond een groep van minimaal acht trainers is. Heb je minder dan acht trainers die de clinic willen volgen, dan kan het zijn dat het KNKV jouw clinic in overleg samenvoegt met een andere vereniging. 

Kosten

De clinic komt in aanmerking voor subsidie vanuit het Sportakkoord. Als de clinic gefinancierd wordt vanuit het (lokale) Sportakkoord, dan is de clinic voor jouw vereniging gratis. Verenigingen die geen aanspraak kunnen maken op deze subsidiemogelijkheid betalen negentig euro voor de clinic.  

Vragen

Er staat een groep docenten klaar om bij zoveel mogelijk verenigingen een clinic te kunnen geven. Laten we er samen voor zorgen dat elke beginnende trainer met een goede basis het seizoen start. Meer over de clinic ‘Training geven: de basics’ lees je hier. Vragen over deze clinic kun je mailen naar basics@knkv.nl 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Telefonische bereikbaarheid maandag 30 mei
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Telefonische bereikbaarheid maandag 30 mei
Maandag 30 mei is het KNKV niet telefonisch bereikbaar in verband met een personeelsbijeenkomst. Vanaf dinsdag 9.00 uur staat het KNKV weer voor iedereen klaar. Je kunt je vragen en opmerkingen altijd op ieder gewenst tijdstip indienen via de helpdesk.
Lees meer
Aanpassingen sportprotocol NOC*NSF
Verenigingsservice
Aanpassingen sportprotocol NOC*NSF
Met ingang van 1 juli zijn de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld. NOC*NSF heeft op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Dit protocol heeft de sportkoepel op 30 juni op enkele punten aangepast.
Lees meer
Sessies trainersbegeleiding: opzetten, implementeren én borgen
Trainers
Sessies trainersbegeleiding: opzetten, implementeren én borgen
Wil je een goede en concrete basis om aan de slag te gaan met het begeleiden van trainers? Kom dan naar een thema-avond over trainersbegeleiding. De thema-avond bestaat uit een theoriesessie voor technische commissieleden en bestuurders en uit een praktijksessie voor trainersbegeleiders en trainers. “Door met een commissielid of bestuurder aanwezig te zijn bij de […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd