Skip to the main content

Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?

Trainers Verenigingsservice

Om zoveel mogelijk beginnende trainers de basis van het training geven te leren, gaat het KNKV in september naar verenigingen toe om de clinic ‘Training geven: de basics’ te geven. Door middel van deze clinic kunnen de nieuwe trainers van jouw vereniging direct bij de start van het nieuwe seizoen de basis van het training geven leren. De clinic wordt verzorgd door KNKV-docenten, die een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal gaan verzorgen. Interesse? Vraag de clinic dan voor 20 juli aan!

Elke trainer is ooit begonnen met training geven. Maar hoe geef je een leuke training als complete beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken? Er zijn diverse trainersopleidingen binnen het KNKV, echter heeft niet iedereen tijd om hier aan deel te nemen. Tijdens de clinic ‘Training geven: de basics’ worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht, zodat de deelnemers een aantal tips en handvatten krijgen om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Aanmelden

Wil jij jouw nieuwe trainers direct bij de start van het seizoen een clinic aanbieden? Vraag dan voor 20 juli een clinic aan voor jouw vereniging via deze link. Als je dit hebt gedaan, krijg je in augustus te horen op welke datum het KNKV bij jouw vereniging langskomt. Het is wel belangrijk dat er per avond een groep van minimaal acht trainers is. Heb je minder dan acht trainers die de clinic willen volgen, dan kan het zijn dat het KNKV jouw clinic in overleg samenvoegt met een andere vereniging. 

Kosten

De clinic komt in aanmerking voor subsidie vanuit het Sportakkoord. Als de clinic gefinancierd wordt vanuit het (lokale) Sportakkoord, dan is de clinic voor jouw vereniging gratis. Verenigingen die geen aanspraak kunnen maken op deze subsidiemogelijkheid betalen negentig euro voor de clinic.  

Vragen

Er staat een groep docenten klaar om bij zoveel mogelijk verenigingen een clinic te kunnen geven. Laten we er samen voor zorgen dat elke beginnende trainer met een goede basis het seizoen start. Meer over de clinic ‘Training geven: de basics’ lees je hier. Vragen over deze clinic kun je mailen naar basics@knkv.nl 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022