Skip to the main content

Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering

Bestuurders Verenigingsservice

De bestuurlijke ontmoetingen in de vorm van Breek-de-Weekbijeenkomsten vinden ook dit jaar weer plaats. Het thema van de online editie van dit jaar is ‘inspiratie en verandering’. We gaan onder andere in gesprek over de motivatiepsychologie om te blijven korfballen in de verschillende leeftijdsfases en het slagvaardig besturen in de veranderende sportwereld. De bijeenkomsten vinden plaats op 28 april, 29 april en 10 mei en je kunt je vanaf nu aanmelden.

De Breek-de-Weekbijeenkomsten zijn inmiddels een bekend begrip. Het organiseren van deze bijeenkomsten is een succesvol initiatief speciaal voor bestuurders van korfbalverenigingen. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomsten ontmoeten verenigingsbestuurders de medewerkers van het KNKV. Er worden actuele onderwerpen besproken die interessant kunnen zijn voor bestuurders.

Geanimeerde inhoud

Tijdens de bijeenkomsten wordt ingegaan op de stand van zaken rondom Vereniging Centraal en wat de bestuurlijke herinrichting betekent voor het KNKV en voor verenigingen. Hierna komen de hoofdthema’s aan de orde. Net als de voorgaande jaren worden de bijeenkomsten opgeluisterd met online theatersketches van Helder Theater. De hoofdthema’s zijn:

  • Wel of niet blijven korfballen: de psychologie achter de motivatie van een korfballer. Wat gebeurt er in het brein in de verschillende leeftijdsfases van de korfballer en welke factoren beïnvloeden hem of haar in de keuze om wel of niet te blijven korfballen? Pleun van Doornik, sport- en prestatiepsycholoog, neemt de deelnemers mee in de motivatiepsychologie op alle leeftijden, van de kangoeroes tot aan KorfbalPlus.
  • Slagvaardig besturen in een veranderende sportwereld. Wil je weten hoe je slagvaardiger kunt besturen in de veranderende sportwereld? Tijdens deze bijeenkomsten neemt vereniger Sjors Brouwer je mee in zijn visie over dit vraagstuk. Heb je als bestuur zicht op de veranderingen en maak je op basis hiervan keuzes in waar je op wilt sturen? Stuur je op de vereniging of op verenigen en hoe creëer je daarin de juiste balans?
  • De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen. Om op een zo effectief en efficiënt mogelijke manier relaties te onderhouden met leden, heeft het KNKV samen met de bondsraad gekozen voor een bestuurlijke herinrichting. Hoe ziet dit er in de praktijk uit, wat is er veranderd en wat betekent dit voor de verenigingen? Tijdens de bijeenkomsten nemen KNKV-directeur Henry van Meerten en manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld deelnemers aan de hand van een visuele organisatieplaat mee in deze nieuwe koers.
Aanmelden

We dagen je uit om tijdens deze bijeenkomsten vanuit een ander perspectief te kijken naar verschillende aspecten van veranderen en daar als bestuurder je voordeel mee te doen. Aanmelden is niet meer mogelijk. Je ontvangt dan op de dag van de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en het programma is afgelopen om 21.00 uur.

Data Breek-de-Weekbijeenkomsten

  • Woensdag 28 april 2021 van 19.30 uur tot 21.00 uur;
  • Donderdag 29 april 2021 van 19.30 uur tot 21.00 uur;
  • Maandag 10 mei 2021 van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Heb je vragen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Herziene Code Goed Sportbestuur gelanceerd
Bestuurders
Herziene Code Goed Sportbestuur gelanceerd

Goed sportbestuur vormt de basis voor de integriteit in de sportsector en daarom is er sinds 2005 de Code Goed Sportbestuur. Deze code biedt een kompas voor integer en maatschappelijk verantwoord sportbestuur …

Lees meer
Vierde online KNKV Magazine: inspirerende praktijkverhalen
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vierde online KNKV Magazine: inspirerende praktijkverhalen

Vandaag is het vierde online KNKV Magazine verschenen. Het magazine bevat inspirerende en informatieve artikelen uit de praktijk. Deze verhalen kunnen ideeën geven voor acties bij je eigen vereniging.

Lees meer
Bondsraadsleden aan de slag tijdens bijeenkomst
Bestuurders KNKV Organisatie
Bondsraadsleden aan de slag tijdens bijeenkomst

Sinds de bestuurlijke herinrichting aan het begin van dit jaar kent het KNKV 24 regio’s en zijn er per regio bondsraadsleden. Deze bondsraadsleden zijn de vertegenwoordigers van de verenigingen in die desbetreffende …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd