Skip to the main content

Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering

Bestuurders Verenigingsservice

De bestuurlijke ontmoetingen in de vorm van Breek-de-Weekbijeenkomsten vinden ook dit jaar weer plaats. Het thema van de online editie van dit jaar is ‘inspiratie en verandering’. We gaan onder andere in gesprek over de motivatiepsychologie om te blijven korfballen in de verschillende leeftijdsfases en het slagvaardig besturen in de veranderende sportwereld. De bijeenkomsten vinden plaats op 28 april, 29 april en 10 mei en je kunt je vanaf nu aanmelden.

De Breek-de-Weekbijeenkomsten zijn inmiddels een bekend begrip. Het organiseren van deze bijeenkomsten is een succesvol initiatief speciaal voor bestuurders van korfbalverenigingen. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomsten ontmoeten verenigingsbestuurders de medewerkers van het KNKV. Er worden actuele onderwerpen besproken die interessant kunnen zijn voor bestuurders.

Geanimeerde inhoud

Tijdens de bijeenkomsten wordt ingegaan op de stand van zaken rondom Vereniging Centraal en wat de bestuurlijke herinrichting betekent voor het KNKV en voor verenigingen. Hierna komen de hoofdthema’s aan de orde. Net als de voorgaande jaren worden de bijeenkomsten opgeluisterd met online theatersketches van Helder Theater. De hoofdthema’s zijn:

  • Wel of niet blijven korfballen: de psychologie achter de motivatie van een korfballer. Wat gebeurt er in het brein in de verschillende leeftijdsfases van de korfballer en welke factoren beïnvloeden hem of haar in de keuze om wel of niet te blijven korfballen? Pleun van Doornik, sport- en prestatiepsycholoog, neemt de deelnemers mee in de motivatiepsychologie op alle leeftijden, van de kangoeroes tot aan KorfbalPlus;
  • Slagvaardig besturen in een veranderende sportwereld.
Aanmelden

We dagen je uit om tijdens deze bijeenkomsten vanuit een ander perspectief te kijken naar verschillende aspecten van veranderen en daar als bestuurder je voordeel mee te doen. Je kunt je aanmelden via dit formulier. Je ontvangt dan op de dag van de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en het programma is afgelopen om 21.00 uur.

Data Breek-de-Weekbijeenkomsten

  • Woensdag 28 april 2021 van 19.30 uur tot 21.00 uur;
  • Donderdag 29 april 2021 van 19.30 uur tot 21.00 uur;
  • Maandag 10 mei 2021 van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Heb je vragen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Update coronamaatregelen: versoepeling voor de sport
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: versoepeling voor de sport

Tijdens de persconferentie van dinsdag 23 februari heeft het kabinet enkele versoepelingen in de maatregelen tegen het coronavirus afgekondigd. Vanaf dinsdag 3 maart mogen jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar…

Lees meer
Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd
Bestuurders
Verenigingsmonitor: benchmarkdashboard gelanceerd

Voor de zomervakantie hebben 174 verenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. Vanaf vandaag kunnen de bestuurders van deze verenigingen inloggen in hun persoonlijke benchmarkdashboard.

Lees meer
NOC*NSF organiseert webinars
Verenigingsservice
NOC*NSF organiseert webinars

Wil je nieuwe kennis opdoen over financiën, communicatie, sociale veiligheid, arbitrage, duurzaamheid, een gezonde sportomgeving of wil je weten hoe je je vereniging klaarmaakt voor de toekomst? Meld je dan aan.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering