Skip to the main content

Bondsraadsleden aan de slag tijdens bijeenkomst

Bestuurders KNKV Organisatie

Sinds de bestuurlijke herinrichting aan het begin van dit jaar kent het KNKV 24 regio’s en zijn er per regio bondsraadsleden. Deze bondsraadsleden zijn de vertegenwoordigers van de verenigingen in die desbetreffende regio. Verenigingen hebben in juni de keuze voor hun (plaatsvervangend) bondsraadslid middels verkiezingen aangegeven. Afgelopen zaterdag kwamen de gekozen bondsraadsleden in Papendal bij elkaar voor een bijeenkomst over hun rol, functie en positionering.

De bondsraadsleden maakten tijdens de bijeenkomst kennis met elkaar en met het nieuwe kantoor van het KNKV. Ze gingen in gesprek over wat de rol en functie van bondsraadslid precies inhoudt. Ook was er aandacht voor de positionering van bondsraadslid in de KNKV-organisatie. Met presentaties van onder andere directeur Henry van Meerten en dagvoorzitter Huibert Brands deden de bondsraadsleden kennis op waarmee ze de verenigingen in hun regio op de juiste wijze kunnen vertegenwoordigen. In de middag volgden de bondsraadsleden diverse workshops, zoals De Gelukkige Vereniging, Veilig Sportklimaat, Code Goed Sportbestuur en Trends en ontwikkelingen in de Sport.

Bondsraad

Drie keer per jaar vindt er een bondsraad plaats. Vier weken voorafgaand aan elke bondsraad ontvangen alle verenigingen de agenda en bijbehorende documenten. Enkele weken voor de bondsraad is er per regio een overleg met verenigingen, waarbij het bondsraadslid aanwezig is. Het bondsraadslid gaat dan in gesprek met de verenigingen en haalt zo de meningen van de verenigingen op. De eerstvolgende bondsraad is op zaterdag 11 december 2021. Meer over de bondsraad lees je hier. Wil je weten wie het bondsraadslid van jouw regio is? Het overzicht met bondsraadsleden per regio vind je hier. Heb je vragen? Neem dan contact op met service en ondersteuning.

Gerelateerde artikelen

Kansen binnen het (lokale) Sportakkoord
Bestuurders Verenigingsservice
Kansen binnen het (lokale) Sportakkoord

Nog niet alle verenigingen maken gebruik van de mogelijkheden en kansen die het Sportakkoord biedt. In 2018 is een Nationaal Sportakkoord gesloten met als doel sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te …

Lees meer
Livestreams Korfbal League: kijkcijfers en oplossingen
KNKV Organisatie
Livestreams Korfbal League: kijkcijfers en oplossingen

De Korfbal League kent een vliegende start op het gezamenlijke livestreamplatform op Eyecons.com. Dat blijkt uit een analyse van de eerste seizoenshelft. De dertig Korfbal Leaguewedstrijden uit de eerste vijf speelronden zijn samen goed voor bijna zes miljoen kijkminuten. Ondertussen is er ook hard gewerkt aan oplossingen om enkele technische aanloopproblemen te verhelpen.

Lees meer
Nationale Sportweek: vereniging promoten én gratis online webinars
Bestuurders Ledenwerving/-behoud
Nationale Sportweek: vereniging promoten én gratis online webinars

De Nationale Sportweek is begonnen! Dit is een mooi moment om je vereniging te promoten. Ook kunnen verenigingen deelnemen aan gratis online webinars.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders