Skip to the main content

Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal

KNKV Organisatie

Zoals eerder aangekondigd is het bondsbureau van het KNKV met ingang van 1 december gevestigd op Sportcentrum Papendal (Arnhem), het hart van de Nederlandse sport.

Sinds 2006 huist het KNKV op de KNVB Campus in Zeist, na eerder (achtereenvolgens) in Zeist, Bunnik en Utrecht gevestigd te zijn geweest. De huurovereenkomst met de KNVB liep eind 2020 af en nadat de voetbalbond aangaf de overeenkomst niet voor langere tijd te willen verlengen – om zo flexibel te blijven voor het doorontwikkelen van de campus – hebben het KNKV-bondsbestuur en -directie zich georiënteerd op de mogelijkheden voor een nieuwe locatie. Daarbij is de keuze dus gevallen op het Arnhemse Papendal.

Papendal

Papendal is al sinds de jaren zeventig in gebruik als trainingslocatie voor de topsport. Net als voor vijfhonderd andere topsporters is het ook de thuisbasis van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal. Op Papendal bevinden zich verder veel sportorganisaties. Zo neemt het KNKV op Papendal intrek in het gebouw, waarin onder andere ook sportkoepel NOC*NSF gevestigd is.

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Papendal is de beste (top)sportlocatie van Nederland en ingericht op het maximaal ondersteunen van sportbonden. Door TeamNL Korfbal, Talent TeamNL Korfbal en de vergaderingen van de Bondsraad kennen we Papendal al goed en we kijken uit naar een plezierige en langdurige uitbreiding van onze samenwerking, waarbij er mooie kansen liggen om samen te werken met hier gevestigde (top)sportorganisaties.”

Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal: “We heten het KNKV van harte welkom op Papendal. De komst van het KNKV betekent een mooie toevoeging aan het aantal bonden en sportgerelateerde organisaties op het terrein, wat kan leiden tot mooie interacties en samenwerkingen. We werken al jarenlang samen met het KNKV voor de TeamNL Korfbal-programma’s en kijken ernaar uit om onze samenwerking de komende jaren te intensiveren.”

KNKV-personeel blijft voorlopig thuiswerken

Als gevolg van de kabinetsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het bondsbureau al enkele maanden gesloten. De KNKV-medewerkers werken vanuit huis en ook worden er geen bijeenkomsten en vergaderingen gehouden.

Van Meerten: “Het is een bijzondere periode om te verhuizen en door de geldende maatregelen zullen we ons nieuwe kantoor op Papendal in eerste instantie nog niet zo kunnen gebruiken, zoals we zouden willen. Ook vanuit huis blijven alle KNKV-medewerkers zich inzetten voor onze verenigingen en zodra het passend is, zullen we het kantoor echt in gebruik nemen en later ook officieel openen.”

Afscheid van KNVB Campus

De gang naar Papendal betekent dus een afscheid van de Woudenbergseweg in Zeist. Van Meerten, tot slot: “We hebben veertien mooie jaren gehad op de KNVB Campus en bedanken de KNVB voor de fijne samenwerking. Op naar een mooie tijd op Papendal.”


Adres en contactgegevens

Bezoek- en postadres (per 1 december 2020)
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem

Overige contactgegevens
026 – 30 35 400
Servicedesk KNKV

KNKV online
KNKV.nl
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube

Routebeschrijving
Papendal (Arnhem) is goed bereikbaar vanuit heel Nederland, zowel met eigen als met openbaar vervoer. Als je het Papendal-terrein opkomt, sla je direct na de slagbomen de eerste weg rechtsaf. Je ziet het gebouw, waarin het KNKV is gehuisvest, dan bijna onmiddellijk aan je linkerhand. Je neemt na het gebouw de eerste weg links om de parkeerplaatsen en de entree van het gebouw te bereiken. Als bezoeker van het KNKV word je geadviseerd om te parkeren op P3 of P4.

Auto
-Vanaf de A12 uit westelijke richting (Amsterdam, Den Haag, Utrecht): via de A12/E35 richting Arnhem. Neem afslag 25: Oosterbeek, Wolfheze, Arnhem Centrum, Hoge Veluwe. Sla bij de N224 rechtsaf richting Arnhem. Neem op de N224 bij de tweede verkeerslichten de afslag Papendal.
-Vanaf de A12 uit oostelijke richting (Oberhausen, Apeldoorn, Arnhem): via de A12/E35 richting Utrecht. Neem afslag 25: Oosterbeek, Wolfheze, Ede-Oost. Sla bij de N224 linksaf richting Arnhem. Neem op de N224 bij de derde verkeerslichten de afslag Papendal.
-Vanaf de A50 uit zuidelijke richting (Rotterdam, Breda, Venlo, Eindhoven, Den Bosch): via de A50 richting Apeldoorn, Zwolle, Utrecht. Neem bij het knooppunt Grijsoord de afslag Utrecht, Den Haag. Je bent nu op de A12/E35. Deze moet je weer onmiddellijk verlaten via afslag 25: Oosterbeek, Wolfheze, Ede-Oost. Sla bij de N224 linksaf richting Arnhem. Neem op de N224 bij de derde verkeerslichten de afslag Papendal.
-Vanaf de A50 uit de richting Ede: via de N224 richting Arnhem. Aanhouden tot de afslag Papendal.
-Vanaf de A50 uit de richting Nijmegen (Via Arnhem Centrum): via de A52 richting Arnhem. In het centrum van Arnhem volg je de borden Utrecht/N224. Neem op de N224 de afslag Papendal.

Openbaar vervoer
Vanaf station Arnhem: buslijn 105 richting Barneveld, uitstappen bij halte Van der Valk Arnhem/Sportlaan Arnhem. Buslijn 10 – gaat enkel door de week – stopt op Papendal tegenover het Sport- en Onderwijsgebouw. Je kunt ook per (trein)taxi. Vanaf station Oosterbeek: per taxi.


Foto: Papendal

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022