Skip to the main content

Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd

KNKV Organisatie Opleidingen Trainers

In 2020 heeft het KNKV een subsidieaanvraag gedaan bij de Europese Unie voor het  project ‘Korfball coaching: The creation of a level 3 course. Het zogenoemde Erasmus+ programma. Voor dit internationale project werd 50.000 euro subsidie verleend. Vorige week is als resultaat binnen het project het boek ‘The Art of Korfball coaching’ gepubliceerd. Een livebestand met video’s die de toepassing van de theorie direct visualiseert. Het boek is bedoeld voor (internationale) korfbalcoaches op niveau drie en vier maar is voor iedereen beschikbaar.

In het Erasmus+ programma (‘ Korfball coaching: The creation of a level 3 course’) staat het ontwikkelen van een opleidingsdocument voor coaches op niveau drie en vier centraal. De partners in dit project zijn de Turkse korfbalbond, de Tsjechische korfbalbond, de Duitse korfbalbond en de Internationale korfbal ferderatie (IKF) . De opleidingsmaterialen en ontwikkelingsplannen die in dit project gemaakt worden, zijn vrij beschikbaar voor iedereen in de korfbalwereld. Het boek is één van die materialen.

The art of Korfball coaching

Voor de tot standkoming van het boek ‘The art of Korfball coaching’ hebben de betrokkenen van het KNKV samengewerkt met de eerder genoemde korfbalbonden. Met het IKF wordt gekeken hoe het boek in hun online platform terug kan komen als onderdeel van de cursus voor coaches op niveau drie en vier.

Ben Crum is hoofdschrijver van het boek met onder andere Jan Sjouke van den Bos (Mastercoach) en Pleun van Doornik (Projectleider) als inhoudelijk betrokkenen. In het boek vind je onder andere literatuur over het coachen van korfbal, de korfbalacties en communicatie, ondersteund met video’s waardoor je de theorie direct in de praktijk gevisualiseerd ziet. Hoewel de doelgroep van dit boek internationale korfbalcoaches op niveau drie en vier zijn, wat betekent dat de stof echt een verdieping is, is het boek beschikbaar voor iedereen.

Wat kun je er mee

De inhoud van het boek laat de lezer nadenken over de taal die we gebruiken als het over korfbal gaat, de manier van problemen in wedstrijden trainbaar maken en de taken die een team moet volbrengen in een wedstrijd. Daarnaast gaat het ook over perceptie: bewustwording over hoe je naar een aanval of een wedstrijd kijkt en wat je hiermee kunt doen. De video’s die in het boek gebruikt worden kun je als trainer op elk niveau gebruiken. Als jeugdtrainer kun je bijvoorbeeld eens kijken naar de video’s van korfbalacties, om een beter beeld te krijgen van wat je kunt trainen.

Projectleider van Doornik: ‘’We hopen dat dit boek een waardevolle toevoeging gaat zijn voor de internationale korfbalwereld, we zijn in ieder geval blij met de eerste positieve reacties. Het boek wordt in meerdere talen vertaald en ook de mogelijkheden voor een Nederlandse versie worden onderzocht. Daarnaast zullen het boek en de video’s een toevoeging worden aan onze Korfbal Trainer opleidingen.’’

Meer informatie of vragen

Wil je meer weten? Bekijk de LinkedIn pagina van L3 Korfball Coaching of neem contact op met Pleun van Doornik via pleun.van.doornik@knkv.nl

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!