Skip to the main content

Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd

KNKV Organisatie Opleidingen Trainers

In 2020 heeft het KNKV een subsidieaanvraag gedaan bij de Europese Unie voor het  project ‘Korfball coaching: The creation of a level 3 course. Het zogenoemde Erasmus+ programma. Voor dit internationale project werd 50.000 euro subsidie verleend. Vorige week is als resultaat binnen het project het boek ‘The Art of Korfball coaching’ gepubliceerd. Een livebestand met video’s die de toepassing van de theorie direct visualiseert. Het boek is bedoeld voor (internationale) korfbalcoaches op niveau drie en vier maar is voor iedereen beschikbaar.

In het Erasmus+ programma (‘ Korfball coaching: The creation of a level 3 course’) staat het ontwikkelen van een opleidingsdocument voor coaches op niveau drie en vier centraal. De partners in dit project zijn de Turkse korfbalbond, de Tsjechische korfbalbond, de Duitse korfbalbond en de Internationale korfbal ferderatie (IKF) . De opleidingsmaterialen en ontwikkelingsplannen die in dit project gemaakt worden, zijn vrij beschikbaar voor iedereen in de korfbalwereld. Het boek is één van die materialen.

The art of Korfball coaching

Voor de tot standkoming van het boek ‘The art of Korfball coaching’ hebben de betrokkenen van het KNKV samengewerkt met de eerder genoemde korfbalbonden. Met het IKF wordt gekeken hoe het boek in hun online platform terug kan komen als onderdeel van de cursus voor coaches op niveau drie en vier.

Ben Crum is hoofdschrijver van het boek met onder andere Jan Sjouke van den Bos (Mastercoach) en Pleun van Doornik (Projectleider) als inhoudelijk betrokkenen. In het boek vind je onder andere literatuur over het coachen van korfbal, de korfbalacties en communicatie, ondersteund met video’s waardoor je de theorie direct in de praktijk gevisualiseerd ziet. Hoewel de doelgroep van dit boek internationale korfbalcoaches op niveau drie en vier zijn, wat betekent dat de stof echt een verdieping is, is het boek beschikbaar voor iedereen.

Wat kun je er mee

De inhoud van het boek laat de lezer nadenken over de taal die we gebruiken als het over korfbal gaat, de manier van problemen in wedstrijden trainbaar maken en de taken die een team moet volbrengen in een wedstrijd. Daarnaast gaat het ook over perceptie: bewustwording over hoe je naar een aanval of een wedstrijd kijkt en wat je hiermee kunt doen. De video’s die in het boek gebruikt worden kun je als trainer op elk niveau gebruiken. Als jeugdtrainer kun je bijvoorbeeld eens kijken naar de video’s van korfbalacties, om een beter beeld te krijgen van wat je kunt trainen.

Projectleider van Doornik: ‘’We hopen dat dit boek een waardevolle toevoeging gaat zijn voor de internationale korfbalwereld, we zijn in ieder geval blij met de eerste positieve reacties. Het boek wordt in meerdere talen vertaald en ook de mogelijkheden voor een Nederlandse versie worden onderzocht. Daarnaast zullen het boek en de video’s een toevoeging worden aan onze Korfbal Trainer opleidingen.’’

Meer informatie of vragen

Wil je meer weten? Bekijk de LinkedIn pagina van L3 Korfball Coaching of neem contact op met Pleun van Doornik via pleun.van.doornik@knkv.nl

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022