Skip to the main content

Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd

KNKV Organisatie Opleidingen Trainers

In 2020 heeft het KNKV een subsidieaanvraag gedaan bij de Europese Unie voor het  project ‘Korfball coaching: The creation of a level 3 course. Het zogenoemde Erasmus+ programma. Voor dit internationale project werd 50.000 euro subsidie verleend. Vorige week is als resultaat binnen het project het boek ‘The Art of Korfball coaching’ gepubliceerd. Een livebestand met video’s die de toepassing van de theorie direct visualiseert. Het boek is bedoeld voor (internationale) korfbalcoaches op niveau drie en vier maar is voor iedereen beschikbaar.

In het Erasmus+ programma (‘ Korfball coaching: The creation of a level 3 course’) staat het ontwikkelen van een opleidingsdocument voor coaches op niveau drie en vier centraal. De partners in dit project zijn de Turkse korfbalbond, de Tsjechische korfbalbond, de Duitse korfbalbond en de Internationale korfbal ferderatie (IKF) . De opleidingsmaterialen en ontwikkelingsplannen die in dit project gemaakt worden, zijn vrij beschikbaar voor iedereen in de korfbalwereld. Het boek is één van die materialen.

The art of Korfball coaching

Voor de tot standkoming van het boek ‘The art of Korfball coaching’ hebben de betrokkenen van het KNKV samengewerkt met de eerder genoemde korfbalbonden. Met het IKF wordt gekeken hoe het boek in hun online platform terug kan komen als onderdeel van de cursus voor coaches op niveau drie en vier.

Ben Crum is hoofdschrijver van het boek met onder andere Jan Sjouke van den Bos (Mastercoach) en Pleun van Doornik (Projectleider) als inhoudelijk betrokkenen. In het boek vind je onder andere literatuur over het coachen van korfbal, de korfbalacties en communicatie, ondersteund met video’s waardoor je de theorie direct in de praktijk gevisualiseerd ziet. Hoewel de doelgroep van dit boek internationale korfbalcoaches op niveau drie en vier zijn, wat betekent dat de stof echt een verdieping is, is het boek beschikbaar voor iedereen.

Wat kun je er mee

De inhoud van het boek laat de lezer nadenken over de taal die we gebruiken als het over korfbal gaat, de manier van problemen in wedstrijden trainbaar maken en de taken die een team moet volbrengen in een wedstrijd. Daarnaast gaat het ook over perceptie: bewustwording over hoe je naar een aanval of een wedstrijd kijkt en wat je hiermee kunt doen. De video’s die in het boek gebruikt worden kun je als trainer op elk niveau gebruiken. Als jeugdtrainer kun je bijvoorbeeld eens kijken naar de video’s van korfbalacties, om een beter beeld te krijgen van wat je kunt trainen.

Projectleider van Doornik: ‘’We hopen dat dit boek een waardevolle toevoeging gaat zijn voor de internationale korfbalwereld, we zijn in ieder geval blij met de eerste positieve reacties. Het boek wordt in meerdere talen vertaald en ook de mogelijkheden voor een Nederlandse versie worden onderzocht. Daarnaast zullen het boek en de video’s een toevoeging worden aan onze Korfbal Trainer opleidingen.’’

Meer informatie of vragen

Wil je meer weten? Bekijk de LinkedIn pagina van L3 Korfball Coaching of neem contact op met Pleun van Doornik via pleun.van.doornik@knkv.nl

Gerelateerde artikelen

Aangepaste telefonische bereikbaarheid
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Aangepaste telefonische bereikbaarheid
In verband met de aankomende feestdagen is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV aangepast. Het KNKV is op Goede Vrijdag (2 april) en op tweede paasdag (5 april) niet telefonisch bereikbaar. Op deze dagen kun je je vragen indienen via de helpdesk. Vanaf 6 april is het KNKV weer telefonisch bereikbaar en worden de vragen […]
Lees meer
In Memoriam: Ger de Wind
KNKV Organisatie
In Memoriam: Ger de Wind
Ons heeft het bericht bereikt dat oud-erevoorzitter Ger de Wind op vrijdag 16 april op 88-jarige leeftijd is overleden. De Wind was erevoorzitter van het toenmalige Oost/Gelderland en in bezit van de Bronzen Broekhuijsenmedaille welke hij in 1982 ontving. Deze medaille wordt uitgereikt aan hen, die voor de organisatie bijzondere verdiensten hebben gehad. De rouwkaart […]
Lees meer
Actiepunten communicatie toegelicht
KNKV Organisatie
Actiepunten communicatie toegelicht
Het afgelopen jaar heeft stagiaire Mariska onderzoek gedaan naar hoe het KNKV de communicatie naar de verenigingen kan verbeteren. Hier lees je hoe het er nu voor staat met de actiepunten die hieruit voortvloeiden.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt