Skip to the main content

Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen

Best practice Financiën Ledenwerving/-behoud

Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen en kunnen ook kinderen uit gezinnen met weinig geld lid worden. Door de goede samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en Groen-Geel konden afgelopen seizoen dertien kinderen korfballen die anders niet mee hadden kunnen doen. De vereniging helpt ouders met de aanvraag bij het Jeugdfonds. Het Jeugdfonds zorgt vervolgens voor de betaling van de contributie en sportkleding.

Groen-Geel-vrijwilliger Agnes van der Weide was betrokken bij de oprichting van het Jeugdfonds in Wormer en was intermediair van het Jeugdfonds op een basisschool. Nu zet ze haar kennis in door ouders te helpen met de aanvraag zodat meer kinderen kunnen korfballen. “Zo kunnen ze meedoen en meedoen is juist zo belangrijk voor deze kinderen. Kinderen groeien als ze lid zijn. Ze leren samenwerken, winnen, verliezen, incasseren en worden veerkrachtiger”, aldus Agnes. Meer over Groen-Geel lees je in het KNKV Magazine.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Nederland is een rijk land maar toch groeien steeds meer kinderen op in armoede. Vanwege de coronacrisis hebben steeds meer ouders moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Als er bij jou op de vereniging kinderen zijn die niet (meer) mee kunnen doen dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Op de website vind je een toolkit voor sportverenigingen. Op deze pagina vind je een interview met manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld.

Foto: Erwin Bartman, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Weidevogels investeert in leden, trainers en materialen
Best practice Ledenwerving/-behoud
Weidevogels investeert in leden, trainers en materialen
Weidevogels is ambitieus en investeert in leden, trainers en materialen. Samen met de gemeente heeft de vereniging een actieve rol opgepakt op het gebied van het promoten van sport en zo ontstond een strippenkaartactie. Daarnaast heeft Weidevogels met behulp van het Sportakkoord een nieuw wervingsinstrument opgezet: de Korfbal Academy. Verder heeft de vereniging een KorfbalFit-abonnement […]
Lees meer
Extra inkomsten met Grote Clubactie: meedoen kan nog steeds
Financiën
Extra inkomsten met Grote Clubactie: meedoen kan nog steeds
Met de Grote Clubactie kun je op een veilige manier extra inkomsten genereren voor je vereniging. De actie loopt tot eind november en meedoen kan nog steeds.
Lees meer
Koningsspelen: het Koningsspelenlied
Ledenwerving/-behoud
Koningsspelen: het Koningsspelenlied
Deze maand, vrijdag 22 april, vinden de Koningsspelen plaats. Veel korfbalverenigingen zijn dan actief om basisschoolkinderen kennis laten maken met korfbal en met de vereniging. Traditiegetrouw worden de Koningsspelen ondersteund door een Koningsspelenlied en dans. Het gloednieuwe lied is nu uit. Het nieuwe Koningsspelenlied sluit aan op het thema ‘Voel Je Fit’ en staat in […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd