Skip to the main content

Bespaar met verduurzaming en spaar met afvalscheiding

Accommodatie

Wil je aan de slag met de verduurzaming van je accommodatie, afvalvermindering en -scheiding of wil je door plastic flessen in te zamelen geld verdienen voor je vereniging? Met de gratis begeleidingstrajecten van SportStroom krijg je ondersteuning bij verduurzaming. Elk jaar is er een beperkt aantal trajecten beschikbaar en vorige week zijn er 250 extra trajecten beschikbaar gesteld. Verder is er een stappenplan voor afvalvermindering- en scheiding ontwikkeld en kunnen verenigingen gratis een inzamelcontainer aanvragen voor plastic flessen, waar ze geld mee kunnen inzamelen.

Verduurzaming leidt tot kostenverlaging en besparingen en is daarom voor veel verenigingen aantrekkelijk. Om verenigingen te helpen bij het verduurzamen zijn er gratis begeleidingstrajecten beschikbaar. Deze trajecten bestaan uit een energiescan, plan van aanpak, financieel advies en realisatie van energiebesparende maatregelen. Verenigingen kunnen deze trajecten het hele jaar al aanvragen maar hierbij geldt ‘wie als eerst komt, wie als eerst maalt’. Vorige week werd bekend dat er voor dit jaar 250 extra gratis begeleidingstrajecten beschikbaar zijn gesteld. Meer lees je hier.

Afvalscheiding: stappenplan en inzamelcontainer

Afvalvermindering en -scheiding is goed voor het milieu en daarom is er een stappenplan ontwikkeld voor verenigingen die hiermee aan de slag willen. Daarnaast wordt er vanaf 1 juli statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Op elke frisdrank- en waterfles onder de 1 liter zit vanaf dan 15 cent statiegeld. Sportverenigingen kunnen een inzamelcontainer aanvragen die ze op hun vereniging kunnen neerzetten. De opbrengst van de ingeleverde flesjes is voor de sportvereniging. Het aanvragen van het informatiepakket en de inzamelcontainer kan via Statiegeld Nederland.

Gerelateerde artikelen

Verduurzamen is het antwoord
Accommodatie
Verduurzamen is het antwoord
Verduurzaming is aantrekkelijk: het structureel verlagen van de energienota leidt tot kostenverlaging en besparingen. SportStroom begeleidt korfbalverenigingen kosteloos bij het verduurzamen van hun accommodatie.
Lees meer
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen
Accommodatie Competitie
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen
In de video blikt Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie, vooruit op de competitie. Ook laat ckc Maassluis zien welke maatregelen het heeft getroffen om sporters en supporters zo goed mogelijk te kunnen ontvangen.
Lees meer
Terugblik op eerste webinar over duurzaamheid
Accommodatie
Terugblik op eerste webinar over duurzaamheid
Afgelopen donderdag vond het eerste webinar over verduurzaming plaats. Hierin werden het verduurzamingstraject en diverse financieringsvormen besproken. De terugblik vind je hier.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt