Skip to the main content

Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat

Bestuurders Verenigingsservice

Bestuurders die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld, hebben in het najaar van 2020 toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin zie je hoe je vereniging ervoor staat ten opzichte van andere verenigingen en op welke terreinen het goed gaat en waar kansen liggen. Deze inzichten kun je gebruiken bij het maken van beleidsplannen. Om te laten zien hoe je waardevolle informatie uit het dashboard kunt halen is een instructievideo ontwikkeld.

Het Benchmark Dashboard bevat gegevens over visie en strategie, ledenbeleid, technische zaken, accommodatie, vrijwilligers, financiën en maatschappelijke thema’s. Deze gegevens kun je vergelijken met die van andere verenigingen. Heeft je vereniging meer of minder jeugd- en seniorenleden? Betalen je leden meer of minder contributie? Heb je meer of minder opgeleide trainers? Waar geeft je vereniging relatief veel geld aan uit en wat levert relatief veel geld op?

Relevantere vergelijking

Door middel van filters kun je aangeven waarmee je de resultaten van je vereniging wilt vergelijken. Je kunt je resultaat vergelijken met dat van andere korfbalverenigingen, maar ook met verenigingen van andere sporten. Om je vergelijking meer relevant te maken kun je er ook voor kiezen om je vereniging alleen te vergelijken met verenigingen in je directe omgeving of van dezelfde grootte.

Inloggen in je persoonlijke dashboard

Het dashboard is alleen toegankelijk voor verenigingen die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld. Om in te loggen in het dashboard dient de secretaris een account aan te maken. Hoe secretarissen dit kunnen doen staat beschreven in de gebruikershandleiding. Nadat de secretaris een account heeft aangemaakt kan het hele bestuur inloggen met diezelfde gegevens.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over de verenigingsmonitor vind je op knkv.nl/verenigingsmonitor. Heb je een vraag over de verenigingsmonitor en staat deze vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met projectleider Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl. Met algemene vragen kun je terecht bij je verenigings- of korfbaladviseur.

Gerelateerde artikelen

Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+
Best practice Verenigingsservice
Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+

Zondag is het internationale Coming Out Day, een mooi moment om stil te staan bij de sociale acceptatie van LHTBI’ers in de sport. Swift deed dit met een workshop van de JBF.

Lees meer
Corona-update: stream, zaal, sociale veiligheid en uitwisseling
Verenigingsservice
Corona-update: stream, zaal, sociale veiligheid en uitwisseling

Hoe zet je een livestream op en hoe ga je om met de privacy van de betrokken sporters? Welke maatregelen gelden er bij het binnen sporten? Hoe kun je als vereniging ook in deze bijzondere tijd je sport op een sociaal veilige manier aanbieden?.

Lees meer
Update coronamaatregelen: antwoorden op veel gestelde vragen
Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: antwoorden op veel gestelde vragen

Er zijn woensdag en donderdag meerdere vragen binnen gekomen, die betrekking hebben op de recente berichtgeving over de nieuwe kabinetsmaatregelen. De update lees je hier.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine