Skip to the main content

Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat

Bestuurders Verenigingsservice

Bestuurders die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld, hebben in het najaar van 2020 toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin zie je hoe je vereniging ervoor staat ten opzichte van andere verenigingen en op welke terreinen het goed gaat en waar kansen liggen. Deze inzichten kun je gebruiken bij het maken van beleidsplannen. Om te laten zien hoe je waardevolle informatie uit het dashboard kunt halen is een instructievideo ontwikkeld.

Het Benchmark Dashboard bevat gegevens over visie en strategie, ledenbeleid, technische zaken, accommodatie, vrijwilligers, financiën en maatschappelijke thema’s. Deze gegevens kun je vergelijken met die van andere verenigingen. Heeft je vereniging meer of minder jeugd- en seniorenleden? Betalen je leden meer of minder contributie? Heb je meer of minder opgeleide trainers? Waar geeft je vereniging relatief veel geld aan uit en wat levert relatief veel geld op?

Relevantere vergelijking

Door middel van filters kun je aangeven waarmee je de resultaten van je vereniging wilt vergelijken. Je kunt je resultaat vergelijken met dat van andere korfbalverenigingen, maar ook met verenigingen van andere sporten. Om je vergelijking meer relevant te maken kun je er ook voor kiezen om je vereniging alleen te vergelijken met verenigingen in je directe omgeving of van dezelfde grootte.

Inloggen in je persoonlijke dashboard

Het dashboard is alleen toegankelijk voor verenigingen die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld. Om in te loggen in het dashboard dient de secretaris een account aan te maken. Hoe secretarissen dit kunnen doen staat beschreven in de gebruikershandleiding. Nadat de secretaris een account heeft aangemaakt kan het hele bestuur inloggen met diezelfde gegevens.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over de verenigingsmonitor vind je op knkv.nl/verenigingsmonitor. Heb je een vraag over de verenigingsmonitor en staat deze vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met projectleider Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl. Met algemene vragen kun je terecht bij je verenigings- of korfbaladviseur.

Gerelateerde artikelen

Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Bestuurders en jongeren opgelet! Wil jij meedenken met het KNKV en input leveren voor de weg die het KNKV gaat bewandelen de komende jaren? Pak dan deze unieke kans en meld jezelf aan voor één van de vier bijeenkomsten over het Strategisch Plan 2022+. Hier gaat het KNKV met de aanwezigen in gesprek over het […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’