Skip to the main content

Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat

Bestuurders Verenigingsservice

Bestuurders die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld, hebben in het najaar van 2020 toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin zie je hoe je vereniging ervoor staat ten opzichte van andere verenigingen en op welke terreinen het goed gaat en waar kansen liggen. Deze inzichten kun je gebruiken bij het maken van beleidsplannen. Om te laten zien hoe je waardevolle informatie uit het dashboard kunt halen is een instructievideo ontwikkeld.

Het Benchmark Dashboard bevat gegevens over visie en strategie, ledenbeleid, technische zaken, accommodatie, vrijwilligers, financiën en maatschappelijke thema’s. Deze gegevens kun je vergelijken met die van andere verenigingen. Heeft je vereniging meer of minder jeugd- en seniorenleden? Betalen je leden meer of minder contributie? Heb je meer of minder opgeleide trainers? Waar geeft je vereniging relatief veel geld aan uit en wat levert relatief veel geld op?

Relevantere vergelijking

Door middel van filters kun je aangeven waarmee je de resultaten van je vereniging wilt vergelijken. Je kunt je resultaat vergelijken met dat van andere korfbalverenigingen, maar ook met verenigingen van andere sporten. Om je vergelijking meer relevant te maken kun je er ook voor kiezen om je vereniging alleen te vergelijken met verenigingen in je directe omgeving of van dezelfde grootte.

Inloggen in je persoonlijke dashboard

Het dashboard is alleen toegankelijk voor verenigingen die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld. Om in te loggen in het dashboard dient de secretaris een account aan te maken. Hoe secretarissen dit kunnen doen staat beschreven in de gebruikershandleiding. Nadat de secretaris een account heeft aangemaakt kan het hele bestuur inloggen met diezelfde gegevens.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over de verenigingsmonitor vind je op knkv.nl/verenigingsmonitor. Heb je een vraag over de verenigingsmonitor en staat deze vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met projectleider Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl. Met algemene vragen kun je terecht bij je verenigings- of korfbaladviseur.

Gerelateerde artikelen

Terugblik webinar vrijwilligers
Verenigingsservice Vrijwilligers
Terugblik webinar vrijwilligers

Vorige week vond het webinar over vrijwilligers plaats. Voor bijna tweehonderd geïnteresseerden gingen Rianne van Zandbergen (gespreksleider), Aart Berkhout (voorzitter CKV VEO), Bram van Slooten (vrijwilligerscoördinator KV Sparta Nijkerk) en Irma Profijt-Doorlag …

Lees meer
NOC*NSF organiseert webinars
Verenigingsservice
NOC*NSF organiseert webinars

Wil je nieuwe kennis opdoen over financiën, communicatie, sociale veiligheid, arbitrage, duurzaamheid, een gezonde sportomgeving of wil je weten hoe je je vereniging klaarmaakt voor de toekomst? Meld je dan aan.

Lees meer
Coronamaatregelen: update FAQ
Verenigingsservice
Coronamaatregelen: update FAQ

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Na overleg met NOC*NSF en de andere sportbonden heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden aangepast.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd