Skip to the main content

Afdracht NLO aan KNKV: 575.759 euro

Financiën KNKV Organisatie

Het KNKV ontvangt over 2018 het mooie bedrag van 575.759 euro van Nederlandse Loterij. Dit werd donderdag bekend bij het jaarlijkse afdrachtsmoment, ditmaal in het Koninklijke Concertgebouw in Amsterdam.  De totale afdracht van Nederlandse Loterij (NLO) aan de Nederlandse sport – NOC*NSF en 74 sportbonden – bedraagt 43,2 miljoen euro.

Zo mag het KNKV opnieuw een hoger bedrag bijschrijven dan het jaar ervoor. Over 2017 mocht het KNKV 553.447 euro in ontvangst nemen en de totale afdracht aan de Nederlandse sport bedroeg toen 45 miljoen euro. Over 2016 ging het om 532.209 euro (KNKV) en 42 miljoen euro (Nederlandse sport).

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Hier zijn we als KNKV natuurlijk erg blij mee. Net als voorgaande jaren zetten we deze bijdrage in voor de totale ondersteuning van de korfbalsport. Namens het KNKV bedanken we Nederlandse Loterij en in het bijzonder de spelers van Nederlandse Loterij.”

Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. De missie van NLO, tevens partner van  TeamNL, is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland.

Afdracht 2018

De totale afdracht van NLO over 2018 is 161,2 miljoen euro. Naast de 43,2 miljoen euro naar de Nederlandse sport, gaat circa 101,6 miljoen euro naar de staat en 16,4 miljoen euro naar achttien goede doelen.

Niels Onkenhout, algemeen directeur Nederlandse Loterij: “Jaarlijks maken we heel veel mensen blij met mooie prijzen en dragen we een groot deel van onze opbrengst af aan de Nederlandse samenleving, de sport en achttien goede doelen. We zijn er trots op dat wij 161,2 miljoen euro mogen teruggeven aan Nederland.”

Gerelateerde artikelen

Telefonische bereikbaarheid zomerperiode   
KNKV Organisatie
Telefonische bereikbaarheid zomerperiode  

In juli en augustus is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV aangepast in verband met de zomervakantie. Van 5 juli tot en met 13 augustus is het KNKV elke maandag tot en …

Lees meer
In Memoriam: Ger de Wind
KNKV Organisatie
In Memoriam: Ger de Wind

Ons heeft het bericht bereikt dat oud-erevoorzitter Ger de Wind op vrijdag 16 april op 88-jarige leeftijd is overleden.

De Wind was erevoorzitter van het toenmalige Oost/Gelderland en in bezit van de …

Lees meer
KNKV zet met EC-subsidie verder in op internationale ontwikkeling
KNKV Organisatie
KNKV zet met EC-subsidie verder in op internationale ontwikkeling

Vorige week heeft de Europese Commissie bekendgemaakt dat het KNKV een subsidie van 186.000 euro ontvangt voor het opleiden van coaches en kader in Polen, Spanje en China.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders