Skip to the main content

Afdracht NLO aan KNKV: 575.759 euro

Financiën KNKV Organisatie

Het KNKV ontvangt over 2018 het mooie bedrag van 575.759 euro van Nederlandse Loterij. Dit werd donderdag bekend bij het jaarlijkse afdrachtsmoment, ditmaal in het Koninklijke Concertgebouw in Amsterdam.  De totale afdracht van Nederlandse Loterij (NLO) aan de Nederlandse sport – NOC*NSF en 74 sportbonden – bedraagt 43,2 miljoen euro.

Zo mag het KNKV opnieuw een hoger bedrag bijschrijven dan het jaar ervoor. Over 2017 mocht het KNKV 553.447 euro in ontvangst nemen en de totale afdracht aan de Nederlandse sport bedroeg toen 45 miljoen euro. Over 2016 ging het om 532.209 euro (KNKV) en 42 miljoen euro (Nederlandse sport).

KNKV-directeur Henry van Meerten: “Hier zijn we als KNKV natuurlijk erg blij mee. Net als voorgaande jaren zetten we deze bijdrage in voor de totale ondersteuning van de korfbalsport. Namens het KNKV bedanken we Nederlandse Loterij en in het bijzonder de spelers van Nederlandse Loterij.”

Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. De missie van NLO, tevens partner van  TeamNL, is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland.

Afdracht 2018

De totale afdracht van NLO over 2018 is 161,2 miljoen euro. Naast de 43,2 miljoen euro naar de Nederlandse sport, gaat circa 101,6 miljoen euro naar de staat en 16,4 miljoen euro naar achttien goede doelen.

Niels Onkenhout, algemeen directeur Nederlandse Loterij: “Jaarlijks maken we heel veel mensen blij met mooie prijzen en dragen we een groot deel van onze opbrengst af aan de Nederlandse samenleving, de sport en achttien goede doelen. We zijn er trots op dat wij 161,2 miljoen euro mogen teruggeven aan Nederland.”

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023