Skip to the main content

Acties om je vereniging te steunen

Best practice Financiën

In deze bijzondere tijd kunnen veel verenigingen de steun van hun leden goed gebruiken. Het is daarom goed om te zien dat er bij diverse verenigingen acties zijn opgezet om extra inkomsten te genereren. Wil je je vereniging ook financieel steunen? Laat je dan inspireren door onderstaande acties, zet zelf acties op, deel je acties op social media en inspireer andere verenigingen.

Van het organiseren van een loterij tot de verkoop van ontbijtpakketten en borrelplanken, van de introductie van een doos vol verrassingen tot de verkoop van ballen, van het inzamelen van flessen tot het verkopen van stenen en merchandise-artikelen: de acties zijn divers. Naast dat je zelf acties kunt opzetten, kun je ook meedoen aan landelijke acties zoals de Grote Clubactie en Rabo ClubSupport.

KV Drachten/Van der Wiel: een loterij

Om in deze periode van weinig inkomsten tóch geld op te halen voor het toekomstbestendig maken van de accommodatie organiseert KV Drachten samen met voetbalvereniging Drachtster Boys een loterij. Wie de vereniging wil steunen kan een lot bestellen en maakt hiermee kans op mooie prijzen.

GKV Enomics: het GKV-ontbijt

Ook de vrijwilligers van GKV kwamen met een creatief idee. In samenwerking met de supermarkt stelde de vereniging ontbijtpakketten samen, bestaande uit croissantjes, pistoletjes, gekookte eitjes, fruit, beleg en een fles jus. Wie de vereniging wilde steunen kon afgelopen weekend een pakket ophalen of laten thuisbezorgen. Met honderd verkochte pakketten was deze actie een groot succes.

NKC’51: borrelplank

Bij NKC’51 kwam de Kookcommissie met een mooi initiatief. Fans die op zaterdag via livestream naar de wedstrijden van NKC’51 keken en zin hadden in wat lekkers voor bij de wedstrijd, konden een ‘blue and white borrelplank’ bestellen. De bestellingen in Nijverdal werden thuisbezorgd.

Tempo: stenen, flessen en merchandising

Bij Tempo zijn er meerdere acties opgezet. Wie Tempo wil steunen kan één of meerdere stenen kopen. Deze stenen worden met de naam van wie de steen heeft gekocht geplaatst in de nieuwe kantine. Daarnaast worden er lege flessen ingezameld, zijn er merchandise-artikelen te koop en was er een speciale veiling.

DOS’46: een Do(o)s clubliefde

Deze actie bij DOS’46 is niet alleen een mooie manier om geld op te halen voor de vereniging, maar biedt ook iets leuks voor de fans. Wie de vereniging wil steunen kan een Do(o)s clubliefde bestellen. Deze doos zit vol verrassingen zoals fan-attributen, lekkernijen en loten voor de eerste vijf Korfbal Leaguewedstrijden.

DeetosSnel: ballenactie

Bij DeetosSnel is een ballenactie opgezet. Door nu alvast ballen in te zamelen voor de vereniging, bespaart de vereniging op een uitgavepost in de toekomst. Wie de vereniging wil steunen kan via een actielink een bal doneren aan de vereniging. Het is ook mogelijk om een deel van een bal te doneren.

Aan de slag

Hebben bovenstaande acties je geïnspireerd voor acties bij je eigen vereniging? Ga dan aan de slag en deel je acties op social media!

Foto: Albert Allema, drachtenverloterij.nl

Gerelateerde artikelen

Uitbetaling stayfit-shirts
Financiën
Uitbetaling stayfit-shirts

Veel leden en fans hebben stayfit-shirts besteld om hun vereniging financieel te steunen. ERIMA, Korfbaltotaal en het KNKV hebben deze actie opgezet om verenigingen financieel te steunen in de tijd van het coronavirus.

Lees meer
Grote Clubactie 2020
Financiën
Grote Clubactie 2020

Door mee te doen aan de Grote Clubactie kun je eenvoudig extra inkomsten genereren. Bij deze lotenverkoopactie gaat tachtig procent van de opbrengst direct naar de vereniging. De Grote Clubactie start op 19 september 2020.

Lees meer
KVS/Maritiem in de race voor ‘Club van het Jaar 2021’
Best practice Ledenwerving/-behoud
KVS/Maritiem in de race voor ‘Club van het Jaar 2021’

Bijna tachtig korfbalverenigingen hebben zich de afgelopen periode genomineerd voor de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021’. Nadat er een maand lang gestemd kon worden, werden deze week de gemeente-, provincie- en …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd