Skip to the main content

Aansluiten bij het lokale Sportakkoord van je gemeente

Verenigingsservice

In bijna alle gemeenten in Nederland is inmiddels een lokaal Sportakkoord ondertekend en komt de uitvoering op gang. Veel sportverenigingen zijn hierbij aangesloten en kunnen hierdoor kosteloos begeleidingstrajecten en opleidingen volgen via dit lokale Sportakkoord. Is jouw vereniging nog niet aangesloten bij het Sportakkoord van jouw gemeente en wil je toch aansluiten? Verenigingen kunnen op elk moment instappen.

Het lokale Sportakkoord is er om sport toegankelijk te maken voor iedereen in de betreffende gemeente, met als doel de toekomstbestendigheid van sport te vergroten. Als je als vereniging aansluit bij het Sportakkoord dan werk je samen met andere partijen in de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente aan het bereiken van sport- en beweegambities.

Samen ambities bereiken

Om sport- en beweegambities te bereiken zijn er vanuit het Sportakkoord zes ambities geformuleerd waarbinnen verenigingen ondersteuning kunnen ontvangen. Deze ondersteuning wordt geboden in de vorm van begeleidingstrajecten en opleidingsmogelijkheden op diverse gebieden. Bijvoorbeeld bij het vinden van vrijwilligers, het binden van leden, financieringsvraagstukken of het begeleiden en opleiden van trainers.

Ervaringen en aansluiten

Overweegt jouw vereniging om zich aan te sluiten bij het lokale Sportakkoord van jouw gemeente en ben je benieuwd naar wat het andere verenigingen heeft opgeleverd? Op clubbase vertellen diverse verenigingen over hun ervaringen. Wil jouw vereniging aansluiten bij het lokale Sportakkoord? Bekijk dan dit handige stappenplan. Meer informatie over het Sportakkoord vind je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Aangepaste telefonische bereikbaarheid
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Aangepaste telefonische bereikbaarheid
In verband met de aankomende feestdagen is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV aangepast. Het KNKV is op Goede Vrijdag (2 april) en op tweede paasdag (5 april) niet telefonisch bereikbaar. Op deze dagen kun je je vragen indienen via de helpdesk. Vanaf 6 april is het KNKV weer telefonisch bereikbaar en worden de vragen […]
Lees meer
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Vandaag is er weer een nieuwe editie van het KNKV Magazine gepubliceerd. Hierin lees je onder andere hoe je extra inkomsten kunt genereren voor jouw vereniging en welke acties succesvol zijn bij andere verenigingen, hoe je leden die gaan studeren kunt behouden en hoe je een succesvolle mediacrew opzet en daarmee tot een volwaardige livestreamuitzending komt.  
Lees meer
Aanpassingen sportprotocol NOC*NSF
Verenigingsservice
Aanpassingen sportprotocol NOC*NSF
Met ingang van 1 juli zijn de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld. NOC*NSF heeft op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Dit protocol heeft de sportkoepel op 30 juni op enkele punten aangepast.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt