Skip to the main content

Aansluiten bij het lokale Sportakkoord van je gemeente

Verenigingsservice

In bijna alle gemeenten in Nederland is inmiddels een lokaal Sportakkoord ondertekend en komt de uitvoering op gang. Veel sportverenigingen zijn hierbij aangesloten en kunnen hierdoor kosteloos begeleidingstrajecten en opleidingen volgen via dit lokale Sportakkoord. Is jouw vereniging nog niet aangesloten bij het Sportakkoord van jouw gemeente en wil je toch aansluiten? Verenigingen kunnen op elk moment instappen.

Het lokale Sportakkoord is er om sport toegankelijk te maken voor iedereen in de betreffende gemeente, met als doel de toekomstbestendigheid van sport te vergroten. Als je als vereniging aansluit bij het Sportakkoord dan werk je samen met andere partijen in de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente aan het bereiken van sport- en beweegambities.

Samen ambities bereiken

Om sport- en beweegambities te bereiken zijn er vanuit het Sportakkoord zes ambities geformuleerd waarbinnen verenigingen ondersteuning kunnen ontvangen. Deze ondersteuning wordt geboden in de vorm van begeleidingstrajecten en opleidingsmogelijkheden op diverse gebieden. Bijvoorbeeld bij het vinden van vrijwilligers, het binden van leden, financieringsvraagstukken of het begeleiden en opleiden van trainers.

Ervaringen en aansluiten

Overweegt jouw vereniging om zich aan te sluiten bij het lokale Sportakkoord van jouw gemeente en ben je benieuwd naar wat het andere verenigingen heeft opgeleverd? Op clubbase vertellen diverse verenigingen over hun ervaringen. Wil jouw vereniging aansluiten bij het lokale Sportakkoord? Bekijk dan dit handige stappenplan. Meer informatie over het Sportakkoord vind je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Vierde online KNKV Magazine: inspirerende praktijkverhalen
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vierde online KNKV Magazine: inspirerende praktijkverhalen

Vandaag is het vierde online KNKV Magazine verschenen. Het magazine bevat inspirerende en informatieve artikelen uit de praktijk. Deze verhalen kunnen ideeën geven voor acties bij je eigen vereniging.

Lees meer
Jouw vereniging in de spotlight
Verenigingsservice
Jouw vereniging in de spotlight

In het KNKV Magazine staan regelmatig verenigingen in de spotlight, omdat ze succesvol zijn op een bepaald gebied en graag hun ervaring delen. Of het nu over vrijwilligersbeleid, accommodatiezaken, ledenwerving of flexibel lidmaatschap gaat, best practices zijn voor veel verenigingen interessant.

Lees meer
Alle online bijeenkomsten en webinars op een rij
Bestuurders Verenigingsservice
Alle online bijeenkomsten en webinars op een rij

Ook dit seizoen is het KNKV verenigingen blijven ondersteunen. Dit deed het KNKV onder andere door online bijeenkomsten en webinars te organiseren op het gebied van technisch beleid, vrijwilligers, besturen, accommodatie en …

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Kom jij het bondsbestuur versterken?
Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Best practice Bestuurders
Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine