Skip to the main content

Aanpassingen zaalcompetitie top- en wedstrijdkorfbal

Competitie

In de vergaderingen van respectievelijk 6 en 21 april jongstleden heeft het Bondsbestuur besloten, dat de zaalcompetitie 2019/2020 niet werd uitgespeeld en dat in het top- en wedstrijdkorfbal de tussenstand als eindstand geldt, met toepassing van de promotie- en degradatieregeling. Tegen die laatste beslissing heeft een aantal verenigingen bezwaar aangetekend. Na toepassing van hoor en wederhoor heeft het Bondsbestuur op 12 juni jongstleden besloten het eerder genomen besluit te handhaven.

Nadien heeft een aantal verenigingen een verzoek ingediend om in het seizoen 2020/2021 lager te mogen spelen. Daarnaast is het Bondsbestuur tot de conclusie gekomen dat een volwaardige competitie, zonder telkens een vrije speelronden voor één van de teams, beter aansluit bij de ambities in de hoogste competities en tot een kwalitatief meer hoogwaardige competitie leidt.

Uitbreiding Korfbal League en Dames Topklasse

Om bovenstaande argumenten wordt de Korfbal League voor het seizoen 2020/2021 uitgebreid van elf naar twaalf teams. Komend seizoen wordt, door een versterkte degradatieregeling, richting het seizoen 2021/2022 het aantal teams weer teruggebracht naar tien. Om de nu vrijgekomen Korfbal Leagueplaats is geloot tussen – en in het bijzijn van vertegenwoordigers van – de overgebleven play-offkandidaten CKV Nieuwerkerk en Oost-Arnhem. Het lot heeft dinsdag 23 juni bepaald dat Oost-Arnhem in het seizoen 2020/2021 in de Korfbal League speelt. Om dezelfde redenen wordt evenzo de Dames Topklasse voor één seizoen naar tien ploegen uitgebreid. Hierdoor speelt Spes (M) ook in het seizoen 2020/2021 in de Topklasse.

Gevolgen

Dit besluit heeft gevolgen voor alle onderliggende klassen, waarin alle poules aangevuld worden tot acht teams. Team Competitie gaat hiermee aan de slag en zal de betrokken verenigingen hierover zo spoedig mogelijk informeren. Ook de verdere gevolgen voor het programma en de toegekende speelnummers zal Team Competitie zo spoedig mogelijk communiceren.

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Spelregels: IKF presenteert herziening
Competitie
Spelregels: IKF presenteert herziening

Onder de titel ‘The Rules of Korfball 2020’ heeft de Internationale Korfbal Federatie donderdag een nieuwe versie van het spelregeldocument gelanceerd. De spelregels uit dit pakket gaan in op 1 september.

Lees meer
Informatie Korfbal Leaguefinale 17 april
Competitie
Informatie Korfbal Leaguefinale 17 april

Zaterdag 17 april is RTM Stage in Rotterdam Ahoy het decor van de Korfbal Leaguefinale. Zaterdag 10 april spelen de vier sterkste clubs van dit seizoen in Sassenheim (TOP/LITTA tegen PKC/Vertom) en …

Lees meer
Korfbal Leaguefinale in RTM Stage van Rotterdam Ahoy
Competitie
Korfbal Leaguefinale in RTM Stage van Rotterdam Ahoy

De Korfbal Leaguefinale wordt zaterdag 17 april (16.00 uur) gespeeld in RTM Stage van Rotterdam Ahoy. De seizoensontknoping vindt dit jaar zonder publiek plaats. Daarom hebben het KNKV, Rotterdam Topsport en Rotterdam …

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober