Skip to the main content

Aanpassingen zaalcompetitie top- en wedstrijdkorfbal

Competitie

In de vergaderingen van respectievelijk 6 en 21 april jongstleden heeft het Bondsbestuur besloten, dat de zaalcompetitie 2019/2020 niet werd uitgespeeld en dat in het top- en wedstrijdkorfbal de tussenstand als eindstand geldt, met toepassing van de promotie- en degradatieregeling. Tegen die laatste beslissing heeft een aantal verenigingen bezwaar aangetekend. Na toepassing van hoor en wederhoor heeft het Bondsbestuur op 12 juni jongstleden besloten het eerder genomen besluit te handhaven.

Nadien heeft een aantal verenigingen een verzoek ingediend om in het seizoen 2020/2021 lager te mogen spelen. Daarnaast is het Bondsbestuur tot de conclusie gekomen dat een volwaardige competitie, zonder telkens een vrije speelronden voor één van de teams, beter aansluit bij de ambities in de hoogste competities en tot een kwalitatief meer hoogwaardige competitie leidt.

Uitbreiding Korfbal League en Dames Topklasse

Om bovenstaande argumenten wordt de Korfbal League voor het seizoen 2020/2021 uitgebreid van elf naar twaalf teams. Komend seizoen wordt, door een versterkte degradatieregeling, richting het seizoen 2021/2022 het aantal teams weer teruggebracht naar tien. Om de nu vrijgekomen Korfbal Leagueplaats is geloot tussen – en in het bijzijn van vertegenwoordigers van – de overgebleven play-offkandidaten CKV Nieuwerkerk en Oost-Arnhem. Het lot heeft dinsdag 23 juni bepaald dat Oost-Arnhem in het seizoen 2020/2021 in de Korfbal League speelt. Om dezelfde redenen wordt evenzo de Dames Topklasse voor één seizoen naar tien ploegen uitgebreid. Hierdoor speelt Spes (M) ook in het seizoen 2020/2021 in de Topklasse.

Gevolgen

Dit besluit heeft gevolgen voor alle onderliggende klassen, waarin alle poules aangevuld worden tot acht teams. Team Competitie gaat hiermee aan de slag en zal de betrokken verenigingen hierover zo spoedig mogelijk informeren. Ook de verdere gevolgen voor het programma en de toegekende speelnummers zal Team Competitie zo spoedig mogelijk communiceren.

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Update coronaprotocol
Competitie
Update coronaprotocol

Op onze pagina ‘FAQ Corona’ vind je nu de actuele informatie, die uitgaat van de per 3 maart geldende maatregelen. Let op: er heeft abusievelijk heel even een oude tekstversie online gestaan, de huidige versie is de juiste.

Lees meer
Update: geen degradatie in Korfbal League
Competitie
Update: geen degradatie in Korfbal League

Zaterdag 16 januari gaat een nieuw seizoen van de Korfbal League en Reserve Korfbal League van start. Door de onzekerheden rondom de ontwikkeling van het coronavirus en de start van de rest …

Lees meer
Korfbal League start op z'n vroegst in januari
Competitie
Korfbal League start op z'n vroegst in januari

Het KNKV heeft de Korfbal Leagueverenigingen zaterdag geïnformeerd dat de Korfbal League op z’n vroegst in januari 2021 zal kunnen starten. De competitie-routekaart volgend is het spelen van een volledige competitie in de reguliere poule van twaalf niet meer haalbaar en dus is nu de optie met twee poules van zes van kracht.

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Gezonde sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio