Skip to the main content

Aanpassingen zaalcompetitie top- en wedstrijdkorfbal

Competitie

In de vergaderingen van respectievelijk 6 en 21 april jongstleden heeft het Bondsbestuur besloten, dat de zaalcompetitie 2019/2020 niet werd uitgespeeld en dat in het top- en wedstrijdkorfbal de tussenstand als eindstand geldt, met toepassing van de promotie- en degradatieregeling. Tegen die laatste beslissing heeft een aantal verenigingen bezwaar aangetekend. Na toepassing van hoor en wederhoor heeft het Bondsbestuur op 12 juni jongstleden besloten het eerder genomen besluit te handhaven.

Nadien heeft een aantal verenigingen een verzoek ingediend om in het seizoen 2020/2021 lager te mogen spelen. Daarnaast is het Bondsbestuur tot de conclusie gekomen dat een volwaardige competitie, zonder telkens een vrije speelronden voor één van de teams, beter aansluit bij de ambities in de hoogste competities en tot een kwalitatief meer hoogwaardige competitie leidt.

Uitbreiding Korfbal League en Dames Topklasse

Om bovenstaande argumenten wordt de Korfbal League voor het seizoen 2020/2021 uitgebreid van elf naar twaalf teams. Komend seizoen wordt, door een versterkte degradatieregeling, richting het seizoen 2021/2022 het aantal teams weer teruggebracht naar tien. Om de nu vrijgekomen Korfbal Leagueplaats is geloot tussen – en in het bijzijn van vertegenwoordigers van – de overgebleven play-offkandidaten CKV Nieuwerkerk en Oost-Arnhem. Het lot heeft dinsdag 23 juni bepaald dat Oost-Arnhem in het seizoen 2020/2021 in de Korfbal League speelt. Om dezelfde redenen wordt evenzo de Dames Topklasse voor één seizoen naar tien ploegen uitgebreid. Hierdoor speelt Spes (M) ook in het seizoen 2020/2021 in de Topklasse.

Gevolgen

Dit besluit heeft gevolgen voor alle onderliggende klassen, waarin alle poules aangevuld worden tot acht teams. Team Competitie gaat hiermee aan de slag en zal de betrokken verenigingen hierover zo spoedig mogelijk informeren. Ook de verdere gevolgen voor het programma en de toegekende speelnummers zal Team Competitie zo spoedig mogelijk communiceren.

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Informatie Korfbal Leaguefinale 17 april
Competitie
Informatie Korfbal Leaguefinale 17 april
Zaterdag 17 april is RTM Stage in Rotterdam Ahoy het decor van de Korfbal Leaguefinale. Zaterdag 10 april spelen de vier sterkste clubs van dit seizoen in Sassenheim (TOP/LITTA tegen PKC/Vertom) en Koog aan de Zaan (KZ/Thermo4U tegen Fortuna Delta Logistiek) de return in de tweede play-offronde. De Korfbal Leaguefinale start 17 april om 16.00 […]
Lees meer
Definitief zaalprogramma gepubliceerd
Competitie
Definitief zaalprogramma gepubliceerd
Het programma voor de zaalcompetitie is definitief en is zojuist vanuit Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. De komende dagen wordt het programma in de website geladen. De actuele competitie-indelingen vind je hier. Alle korfbalspecifieke informatie over de toepassing van de […]
Lees meer
Experimenten Cashback World Korfbal League
Competitie
Experimenten Cashback World Korfbal League
Dinsdag 15 oktober heeft het Bondsbestuur voor het komende Korfbal Leagueseizoen drie spelregelexperimenten vastgesteld. Welke dit zijn lees je hier.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt