Skip to the main content

Aanmelden voorselectie Nederlands Beachkorfbalteam

In de aanloop naar het WK Beachkorfbal in Thailand op 26, 27 en 28 april 2024, gaan we starten met een officieel Nederlands Beachkorfbalteam. Je kunt je nu aanmelden voor de voorselectie van deze Nederlandse afvaardiging! Durf jij de uitdaging aan?

Afgelopen zomer werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games in 2025, in Chengdu, China. Naar aanleiding daarvan heeft het bondsbestuur een nieuwe richting bepaald voor deze tak van sport in Nederland. Een onderdeel daarvan is de selectie van een Nederlands Beachkorfbalteam. Voorheen plaatste de winnaar van het NK Beachkorfbal, dat jaarlijks in augustus wordt georganiseerd, zich voor internationale toernooien. Nu reist een door een bondscoach geselecteerde selectie af naar het eerstvolgende internationale toernooi: het WK in Thailand.

De eerste selectietraining zal plaatsvinden tijdens het Beachkorfbal Indoor op zaterdag 17 februari 2024. De verdere selectietrainingen vinden plaats op maandag-, woensdag- of vrijdagavond op indoor beachlocaties in Aalsmeer of Nijmegen (afwisseling kan het geval zijn). De precieze invulling is afhankelijk van de spelers/speelsters die zich aanmelden en de nog aan te stellen bondscoach.

Afhankelijk van het aantal aangemelde spelers/speelsters zullen er tussentijds personen afvallen in de selectieperiode. Eind maart willen we de definitieve selectie bekend maken.

Zodra er meer informatie bekend is, communiceren we hierover.

Aanmelden kan tot en met 11 februari 2024.

Foto: Marco Spelten