Skip to the main content

Aanmelden voor KNKV-opleidingen weer mogelijk

Arbitrage Opleidingen Trainers

De vorig jaar gestarte en nog lopende KNKV-opleidingen zijn of worden de komende periode door de cursisten afgerond. Dit betekent dat er weer ruimte is om nieuwe opleidingen te starten. Met een nieuw aanmeldproces is het sinds kort weer mogelijk om jezelf aan te melden voor de opleiding tot KNKV-scheidsrechter en de opleidingen ‘Training geven: de basics’, trainersbegeleiding, Korfbaltrainer 2 (KT2) en Korfbaltrainer 3 (KT3). De opleiding jeugdscheidsrechter is eerder al  in een nieuwe opleidingsvorm geïntroduceerd. Voor de opleiding tot beoordelaar is een overbruggingsfase van toepassing. 

In het begin van het seizoen 2021-2022 meldde het KNKV dat huidige cursisten hun door corona opgeschorte arbitrale opleidingen en trainersopleidingen zouden hervatten en dat wanneer het grootste deel van de cursisten deze opleidingen hadden afgerond het weer  mogelijk zou worden om jezelf aan te melden voor nieuwe opleidingen. Die fase is nu aangebroken. De trainersopleidingen starten in september. De scheidsrechtersopleiding kun je nu starten en dit seizoen nog afronden. Kandidaat-beoordelaars kunnen tot het einde van het seizoen 2021-2022 een aangepast traject volgen om zichzelf te ontwikkelen.

Arbitrale opleidingen

Met korfbalmasterz konden verenigingen al aan de slag. Korfbalmasterz is in augustus 2021 geüpdatet aan de hand van de nieuwe spelregels en is door iedereen te gebruiken. Voor de opleiding tot KNKV-scheidsrechter geldt tot het nieuwe seizoen een aangepaste werkwijze. Aanmelden kan nu. Jeugdscheidsrechters kunnen worden opgeleid en begeleid bij de eigen vereniging zelf. Beoordelaars volgen na aanmelding een traject met een verplichte online startbijeenkomst en een praktijkdeel. Voor verenigingsbegeleiding zit het KNKV in een ontwikkelfase. Hiervoor is aanmelden nog niet mogelijk. Alle arbitrale opleidingen vind je hier.

Trainersopleidingen

Voor de trainersopleidingen Korfbaltrainer 2 (KT2), Korfbaltrainer 3 (KT3) en Korfbaltrainer 4 (KT4) geldt dat je jezelf weer kunt aanmelden. Deze opleidingen zullen starten met ingang van het nieuwe seizoen, 2022-2023. Aanmelden voor KT2 en KT3 gaat via een nieuw aanmeldproces, meer hierover lees je hieronder. Hetzelfde geldt voor ‘Training geven: de basics’ en de opleiding trainersbegeleiding. Aanmelden voor KT4 is mogelijk via opleidingen@knkv.nl. Alle trainersopleidingen vind je hier.

Nieuw aanmeldproces

Het aanmelden gaat bij een aantal opleidingen op een andere wijze dan voorheen. Het aanmeldproces is aangepast om beter in te kunnen spelen op de behoefte van de verenigingen en de kandidaat-deelnemers. Aanmelden gaat nu via mijn.korfbal.nl. Via deze weg kun je je direct inschrijven en wordt de betaling gelijk geregeld zodat geen facturen nagezonden hoeven worden en je als cursist direct een bevestiging hebt van aanmelding. Je dient hiervoor wel geregistreerd en gevalideerd te zijn voor mijn.korfbal.nl. Ben je dat nog niet, registreer je dan eerst. Vervolgens ontvang je een mail waarmee je de registratie kunt valideren. Daarna kun je inloggen en jezelf aanmelden voor één van de opleidingen.

September: clinics ‘Training geven: de basics’ bij verenigingen

In september gaat het KNKV net als vorig jaar weer naar verenigingen toe om clinics ‘Training geven: de basics’ te geven. Meer informatie hierover volgt. Houd hiervoor de website en de socialemediakanalen in de gaten.

Meer informatie en vragen

Voor meer informatie en vragen over opleidingen kun je terecht bij opleidingen@knkv.nl.

Foto’s: Martin Hulsman en Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023