Skip to the main content

Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023

Opleidingen Trainers

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dat betekent ook dat de trainersopleidingen van het KNKV weer van start gaan. Wil jouw vereniging een groep trainers helpen bij hun ontwikkeling? Vraag dan een KT2-opleiding aan. In veel gevallen kan dit gefinancierd worden vanuit het Sportakkoord. Ben jij trainer en wil je vanuit jezelf graag een opleiding volgen? Naast dat je ook jezelf kunt aanmelden voor een KT2-opleiding, kun je ook een voorlopige aanmelding doen voor de KT3-opleiding. Aanmelden voor de KT4-opleiding is niet meer mogelijk.

Het KNKV biedt diverse opleidingen aan voor trainers en scheidsrechters, met het doel eraan bij te dragen dat elke sporter een competente trainer en coach heeft en elke wedstrijd wordt geleid door een competente scheidsrechter in een sociaal veilige sportomgeving. Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier. Een overzicht van alle arbitrale opleidingen vind je hier.

Inhoud KT2-opleiding

Tijdens de KT2-opleiding leren trainers over lesgeven, didactiek en kernkwaliteiten van een trainer. Tijdens deze opleiding wordt er gewerkt met oefengroepen, beeldmateriaal en veel feedback. Alle opdrachten voeren trainers uit binnen hun eigen praktijkomgeving op de vereniging. Ze krijgen tijdens de opleiding toegang tot de app ‘Spelenderwijs Verbeteren’. Hierin kunnen ze oefenstof zoeken die past bij hun team. Naast dat trainers zelf deze opleiding kunnen aanvragen, kan de contactpersoon opleidingen van de vereniging, zoals vermeld in Sportlink, deze opleiding vanuit de vereniging aanvragen voor een groep trainers. Meer over de KT2-opleiding en aanmelden vind je hier.

Financiële ondersteuning KT2

Voor de KT2-opleiding is financiële ondersteuning vanuit het Sportakkoord mogelijk. Als je hier als vereniging gebruik van wilt maken, neem dan vooraf contact op met een verenigingsondersteuner vanuit de gemeente of vanuit het KNKV. Ook kun je contact opnemen met de adviseur lokale sport in jouw gemeente via info@adviseurlokalesport.nl.

Inhoud KT3-opleiding

Tijdens de KT3-opleiding leren trainers hoe zij korfbalacties vanuit een wedstrijd uitwerken naar thema’s voor een training. Ook leren ze hoe ze deze thema’s omzetten naar wedstrijdechte oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van de spelers en aansluiten bij het niveau, het talent en de motivatie van het team. Voor de KT3-opleiding kunnen trainers een voorlopige aanmelding doen voor €10,- via mijn.korfbal.nl. Nadat alle locaties voor de opleiding bekend zijn, is deze voorlopige aanmelding om te zetten naar een definitieve aanmelding. Meer over de KT3-opleiding vind je hier.

Gratis VOG-regeling voor korfbalverenigingen

Voor de meeste KNKV-opleidingen is het voor deelnemers verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te hebben. Een VOG is een door de overheid erkend bewijs van goed gedrag. Vrijwilligers van korfbalverenigingen kunnen gratis een VOG aanvragen. Wil je dat de vrijwilligers van jouw vereniging een gratis VOG kunnen aanvragen? Meld je vereniging dan aan via gratisvog.nl. Alle informatie over hoe dit werkt, vind je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!