Skip to the main content

Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023

Opleidingen Trainers

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dat betekent ook dat de trainersopleidingen van het KNKV weer van start gaan. Wil jouw vereniging een groep trainers helpen bij hun ontwikkeling? Vraag dan een KT2-opleiding aan. In veel gevallen kan dit gefinancierd worden vanuit het Sportakkoord. Ben jij trainer en wil je vanuit jezelf graag een opleiding volgen? Naast dat je ook jezelf kunt aanmelden voor een KT2-opleiding, kun je ook een voorlopige aanmelding doen voor de KT3-opleiding. Aanmelden voor de KT4-opleiding is niet meer mogelijk.

Het KNKV biedt diverse opleidingen aan voor trainers en scheidsrechters, met het doel eraan bij te dragen dat elke sporter een competente trainer en coach heeft en elke wedstrijd wordt geleid door een competente scheidsrechter in een sociaal veilige sportomgeving. Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier. Een overzicht van alle arbitrale opleidingen vind je hier.

Inhoud KT2-opleiding

Tijdens de KT2-opleiding leren trainers over lesgeven, didactiek en kernkwaliteiten van een trainer. Tijdens deze opleiding wordt er gewerkt met oefengroepen, beeldmateriaal en veel feedback. Alle opdrachten voeren trainers uit binnen hun eigen praktijkomgeving op de vereniging. Ze krijgen tijdens de opleiding toegang tot de app ‘Spelenderwijs Verbeteren’. Hierin kunnen ze oefenstof zoeken die past bij hun team. Naast dat trainers zelf deze opleiding kunnen aanvragen, kan de contactpersoon opleidingen van de vereniging, zoals vermeld in Sportlink, deze opleiding vanuit de vereniging aanvragen voor een groep trainers. Meer over de KT2-opleiding en aanmelden vind je hier.

Financiële ondersteuning KT2

Voor de KT2-opleiding is financiële ondersteuning vanuit het Sportakkoord mogelijk. Als je hier als vereniging gebruik van wilt maken, neem dan vooraf contact op met een verenigingsondersteuner vanuit de gemeente of vanuit het KNKV. Ook kun je contact opnemen met de adviseur lokale sport in jouw gemeente via info@adviseurlokalesport.nl.

Inhoud KT3-opleiding

Tijdens de KT3-opleiding leren trainers hoe zij korfbalacties vanuit een wedstrijd uitwerken naar thema’s voor een training. Ook leren ze hoe ze deze thema’s omzetten naar wedstrijdechte oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van de spelers en aansluiten bij het niveau, het talent en de motivatie van het team. Voor de KT3-opleiding kunnen trainers een voorlopige aanmelding doen voor €10,- via mijn.korfbal.nl. Nadat alle locaties voor de opleiding bekend zijn, is deze voorlopige aanmelding om te zetten naar een definitieve aanmelding. Meer over de KT3-opleiding vind je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023