Skip to the main content

Aandachtspunten bij de aanschaf van zonnepanelen

Accommodatie

Veel verenigingen overwegen om te investeren in zonnepanelen. Zelf zonnestroom opwekken kan leiden tot een flinke kostenbesparing en daarnaast draag je ook je steentje bij aan verduurzaming. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Om goede keuzes te maken is het handig om je goed te verdiepen in de details. SportStroom deelt tien belangrijke aandachtspunten voor de aanschaf van zonnepanelen in het het KNKV Magazine.

Zo lees je in het magazine onder andere of je een kleinverbruik of grootverbruikaansluiting nodig hebt, of het stroomnet jouw teruglevering aankan en hoeveel panelen je nodig hebt in relatie tot je eigen verbruik. Ook komen de salderingsregeling en subsidies aan de orde en geeft SportStroom aan welke panelen en omvormers van goede kwaliteit zijn en waaraan je goede installateurs herkent. Je vindt het KNKV Magazine hier.

Gerelateerde artikelen

KV Elburg geeft jongeren vertrouwen, met succes!
Accommodatie Best practice
KV Elburg geeft jongeren vertrouwen, met succes!
Al lange tijd leefde bij KV Elburg de wens om een eigen beachkorfbalveld te hebben, met name bij de jonge leden. Het ontbrak de vereniging echter aan middelen en een impuls. Toen bekend werd dat verenigingen een (jongeren)project konden indienen bij de gemeente Elburg en stichting Wiel, kregen jongeren het vertrouwen van het bestuur om […]
Lees meer
Kansen en goede voorbeelden op het gebied van verduurzaming
Accommodatie Verenigingsservice
Kansen en goede voorbeelden op het gebied van verduurzaming
Verduurzaming leidt tot kostenverlagingen en besparingen en is daarom voor veel verenigingen aantrekkelijk. Wil jouw vereniging aan de slag met verduurzaming en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? KNKV-partner SportStroom kan jouw vereniging helpen, ook via de online tool SportNL Groen.
Lees meer
Regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten
Accommodatie Financiën
Regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten
Is de omzet van je vereniging door de maatregelen tegen het coronavirus gedaald en heeft je vereniging daardoor moeite met het betalen van vaste lasten? Dan is de TVL-regeling misschien een optie.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt