Skip to the main content

Aan de slag met een rookvrije vereniging

Accommodatie Gezondere sportomgeving

De sport wordt rookvrij. Ook wij zetten ons als sportbond in voor een volledig rookvrije sport in 2025. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Maakt jouw vereniging al werk van een rookvrije sportomgeving? Of willen jullie graag rookvrij worden en kunnen jullie daarbij nog wel wat hulp en tips gebruiken? Kijk dan op www.sportrookvrij.nl.

Op sportrookvrij.nl vind je informatie over hoe jouw vereniging rookvrij kan worden. Zo is er een stappenplan beschikbaar en kun je gebruik maken van hulpmiddelen om bij je leden draagvlak te creëren voor een rookvrije vereniging. Ook kun je je vereniging via deze site officieel laten registreren als rookvrij – zoals tot nu toe al meer dan 2000 verenigingen deden – en de bekende rookvrij-bordjes bestellen. Daarmee laat je aan leden en bezoekers zien dat er op jouw vereniging niet wordt gerookt.

Bekende sporters roepen op tot rookvrije sport

Ook voormalig topsporters Teun de Nooijer, Michaëlla Krajicek en Frank de Boer roepen alle verenigingen en bestuurders van Nederland op om rookvrij te worden. Ze gingen op bezoek bij hun vereniging waar ze als jeugdlid actief waren. Toen roken in de kantine, kleedkamer en langs het veld nog heel normaal was. Inmiddels zijn die verenigingen rookvrij, of druk bezig rookvrij te worden. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk dan de onderstaande video.

Sport en roken gaat niet samen

In het Nationaal Preventieakkoord legden sportbonden, NOC*NSF en het ministerie van VWS de ambitie vast voor een volledig rookvrije sport in 2025. Met de campagne ‘De sport wordt rookvrij’ roepen sportbonden en NOC*NSF verenigingen op werk te maken van een rookvrije sportomgeving. Zodat met name kinderen kunnen genieten van sport in een volledig rookvrije omgeving, niet worden blootgesteld aan de schadelijke gevolgen van meeroken of in de verleiding komen te starten met roken. De campagne sluit nauw aan bij de bekende campagne ‘De wereld wordt rookvrij’ van de Rookvrije generatie, en is in nauwe samenwerking met hen ontwikkeld.

Gerelateerde artikelen

Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Accommodatie Verenigingsservice
Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Gaat jouw korfbalvereniging aan de slag met het meer toekomstbestendig maken van de sportaccommodatie? Of willen jullie aan de slag met de nieuwste technieken om energie te besparen? Kom dan op donderdag 9 maart naar de gratis Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. Dit is de enige beurs in Nederland waar sportaccommodaties centraal staan. Je kunt hier […]
Lees meer
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Best practice Bestuurders
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Het belang van regionale samenwerking op korfbalgebied wordt steeds groter. In sommige regio’s is die samenwerking al sterk georganiseerd: de verenigingen uit Zeeland treffen elkaar binnen het Zeeuwse Korfbal Platform (ZKP) en in de regio Gelderland is sinds kort een samenwerkingsverband neergezet dat ook al duidelijk meerwaarde heeft. De samenwerking levert in beide regio’s al […]
Lees meer
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Verenigingsservice
Verenigingsmonitor: vernieuwd benchmark dashboard gelanceerd
Verenigingsservice
Interessante en inspirerende verhalen in nieuwste KNKV Magazine