Skip to the main content

Aan de slag met een gezondere sportkantine

Gezondere sportomgeving

Nu sportkantines onder bepaalde voorwaarden weer open mogen, kan het een mooi moment zijn om aan de slag te gaan met een gezondere sportkantine. Team:Fit kan hierbij ondersteunen en reikt gouden, zilveren en bronzen certificaten uit om aan te tonen hoe gezond het aanbod in een kantine is. Synergo is inmiddels in het bezit van een zilveren certificaat. Welke stappen kun je zetten en welke voordelen levert een gezondere kantine op? Je leest het in het KNKV Magazine.

Esther Feldmann is lid van de foodcommissie bij Synergo: “We zijn begonnen met het uitbreiden van het assortiment en het vervangen van een aantal producten. Ook hebben we de presentatie van ons aanbod aangepast en gezondere producten beter zichtbaar gemaakt. Onze leden waarderen de uitgebreidere keuze en blijven langer en vaker op de vereniging eten. Het gezondere aanbod loopt prima en levert een mooie bijdrage aan de clubkas. Daarnaast hopen we dat Synergo met het certificaat extra aantrekkelijk is voor nieuwe leden.”

Gerelateerde artikelen

Synergo: 'Meer omzet dan vroeger'
Best practice Gezondere sportomgeving
Synergo: 'Meer omzet dan vroeger'

‘De gezondere sportkantine heeft ook de korfbalverenigingen in Nederland bereikt. Daar is Synergo uit Utrecht een mooi voorbeeld van. Begin dit jaar kreeg de vereniging uit handen van wethouder Maarten van Ooijen het zilveren Team:Fit-certificaat uitgereikt. Een waardering die uitdrukt hoe gezond het voedingsaanbod in de kantine is.’

Lees meer
Inspiratiesessies gezondere sportomgeving
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Inspiratiesessies gezondere sportomgeving

Wil jouw vereniging aan de slag met het creëren van een gezondere sportomgeving en wil je weten hoe je dit kunt realiseren? Op 13 en 22 september organiseert Academie voor Sportkader in …

Lees meer
Rookvrij Kinderspel: teken voor rookvrije accommodatie
Gezondere sportomgeving
Rookvrij Kinderspel: teken voor rookvrije accommodatie

Het nieuwe korfbalseizoen staat voor de deur. Met een rookvrije sportaccommodatie laat je zien dat je vereniging een sportieve en gezonde leefomgeving is en verklein je de kans dat kinderen later gaan roken. Veel korfbalverenigingen zijn al rookvrij. Wil je dat jouw vereniging ook rookvrij wordt? Teken dan samen met zo veel mogelijk andere leden voor ‘rookvrij’.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders