OldStars walking korfball

“Oude tijden herleven en nieuwe kansen liggen voor het grijpen.”                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Korfbal is een geweldige sport voor alle leeftijden. Van de Kangoeroe Klup tot en met OldStars walking korfball. Iedereen kan op zijn eigen niveau en met z’n eigen leeftijdsgenoten genieten van gezonde sport en goed gezelschap. Een leven lang genieten van korfbal. OldStars walking korfball biedt de wat oudere doelgroep de mogelijkheid om hun conditie op peil te houden, te werken aan een gezonde levensstijl, en sociaal netwerk en een nuttige invulling van hun vrije tijd.

Doelgroep
OldStars walking korfball is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald maar nu wel op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Deze korfbalvorm bindt de leeftijdsgroep van de senioren aan onze sport. Hiermee bieden we een extra aanbod aan voor zoveel mogelijk (potentiële) sporters. Maar we bieden de doelgroep ook een platform om eenzaamheid tegen te gaan. OldStars walking korfball is een onderdeel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor een gezonde samenleving die wij met elkaar hebben.

OldStars walking korfball bij dameskorfbalvereniging DKV Celeritas in Schijndel

De vereniging
Voor de vereniging is het aanbod van OldStars walking korfball een goede kans om deze leeftijdsgroep actief te benaderen. Zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als de niet korfballers. De nog actieve korfballers, die op leeftijd geraken, krijgen met dit aanbod een prachtige kans om bij de vereniging actief te blijven. Deze binding is ook goed voor het kader waarin zij actief zijn of het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren. Voor hen zelf geldt dat zij hun conditie op peil houden en werken aan een gezonde levensstijl.

Dit geldt natuurlijk ook voor de korfballers die eerder zijn afgehaakt omdat zij geen passend aanbod vonden binnen de sport. Nu kunnen zij weer aanhaken met alle voordelen voor zowel hen persoonlijk als de verenigingen.

De niet-korfballers binnen deze leeftijdsgroep verdienen extra aandacht van de verenigingen. Fitheid en een gezonde levensstijl maken steeds meer een belangrijk onderdeel uit van de leefstijl van senioren. Tel daarbij op dat het korfbal een sociale omgeving biedt met volledige sportieve gelijkschakeling tussen mannen en vrouwen die uniek is binnen de sportwereld.

OldStars walking korfball binnen jouw vereniging?
Je kunt bij het opstarten van OldStars walking korfball hulp krijgen van het KNKV en Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt de verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars walking korfball handige documenten en meer informatie. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds bieden we de aangepaste spelvorm aan. OldStars walking korfball is onderdeel van de OldStars Sport van het Nationaal Ouderenfonds. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert gratis opstartcursussen en informatieavonden over de OldStars Sport. 

Opstartcursus 
Deze opstartcursus is geschikt voor elke vereniging die OldStars walking korfball wil opstarten. Het doel van deze opstartcursus is om trainers en begeleiders handvaten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze in beweging te brengen. Met behulp van deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is. Deelname is gratis. Voor meer informatie over data van de opstartcursus kijk je op de site van OldStars of kun je mailen naar info@oldstars.nl.

Informatieavond 
Tijdens deze avond gaat het Ouderenfonds met jou in gesprek over de mogelijkheden van OldStars Sport en over het opstarten van OldStars Sport bij jouw vereniging. Er komen verschillende onderwerpen aan bod zoals het trainingsprogramma, lokale samenwerkingen en het werven van deelnemers. Voor meer informatie kijk je op de site van OldStars of kun je mailen naar info@oldstars.nl.

Op de website van het Nationaal Ouderenfonds vind je meer informatie over OldStars en onze spelvorm OldStars walking korfball.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met:

KNKV Service & Ondersteuning via het ticketsysteem;
Nationaal Ouderenfonds via info@oldstars.nl