Skip to the main content

5/6 december eerst mogelijke startmoment, beperkingen seniorentrainingen

Competitie Verenigingsservice

Normaliter had Team Competitie vandaag het definitieve programma voor de zaalcompetitie gepubliceerd, maar helaas bevinden we ons in een andere situatie. Sinds de persconferentie van dinsdag 3 november weten we dat tot en met 18 november in Nederland de maatregelen verscherpt zijn. Het KNKV volgt altijd de lijn van de overheid. Voor nu is het ook zeker dat de wedstrijden in de weekenden van 21/22 en 28/29 november niet gespeeld kunnen gaan worden. Hetzelfde is van toepassing voor de midweekwedstrijden tot en met 27 november.

Het eerst mogelijke startmoment op de onlangs gepubliceerde routekaart is nu het weekend van 5/6 december. Zodra er meer helderheid is over de periode na 29 november, komt Team Competitie hierop terug. De secretarissen, accommodatie- inhuurders en contactpersonen Competitie van de verenigingen hebben hierover reeds bericht ontvangen.

Maatregelen: trainen senioren en vervoer

Er was enige onduidelijkheid vanuit de overheid over de toepassing van de dinsdagavond afgekondigde additionele kabinetsmaatregelen. Deze hebben, tot en met 18 november, de volgende gevolgen:

Trainen senioren
Groepslessen voor volwassenen zijn nergens toegestaan. Dit verbod geldt zowel voor groepslessen die binnen als buiten plaatsvinden.

Voor trainingen voor volwassenen geldt binnen en buiten een maximum van twee personen per groepje (exclusief instructeur, trainer, toezichthouder of vergelijkbare begeleider). Er geldt een maximum van dertig personen per zelfstandige ruimte. Zij houden onderling 1,5 meter afstand en mengen niet onderling.

Een trainer kan dus geen trainen geven aan meer dan twee personen.

Er zijn reeds verenigingen en overige bonden die over gaan tot inlooptrainingen. Gebruik daarbij ook vooral het gezond verstand bij het bepalen en afvragen of een bepaalde inlooptraining wel of niet kan en in welke vorm. Het moet goed uitlegbaar zijn naar de basisregels. De lokale overheid gaat over de handhaving en bepaalt daarmee dus ook de grens.

Vervoer
Zit je met mensen in de auto uit een ander huishouden? Dan mogen er maximaal twee personen in de auto zitten en dien je een mondkapje te dragen. Dit maximum en deze mondkapjesplicht gelden niet als je met alleen gezinsleden uit je eigen huishouden in de auto zit. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Vragen?

Neem contact op via het ticketsyteem.

Gerelateerde artikelen

Programma najaarscompetitie verstuurd
Competitie
Programma najaarscompetitie verstuurd

Het programma voor de najaarscompetitie is definitief en is vanuit Sportlink verstuurd naar de verenigingen. Het programma is ook in te zien via de app ‘KNKV Wedstrijdzaken’, de actuele programma’s zijn altijd te vinden in Sportlink Club. Het programma wordt in de komende dagen in de website geladen.

Lees meer
Leon Simons: 'Trots op verenigingen'
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Leon Simons: 'Trots op verenigingen'

Leon Simons heeft een rijk topkorfbalverleden en werkt al ruim twintig jaar bij het KNKV. Na werkzaam te zijn geweest als sportconsulent en coördinator Talentontwikkeling is hij sinds 1 december naast bondscoach …

Lees meer
Corona: competitie, maatregelen, besmettingen en TASO-regeling
Accommodatie Competitie
Corona: competitie, maatregelen, besmettingen en TASO-regeling

Na drie mooie competitieweekenden blikken we vooruit. Hier lees je meer over de zaalcompetitie, aanscherpingen in de veiligheidsregio’s, overige maatregelen, besmettingen en de TASO-regeling.

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders
Korfbalaanbod
Coronamaatregelen aangescherpt