Skip to the main content

5/6 december eerst mogelijke startmoment, beperkingen seniorentrainingen

Competitie Verenigingsservice

Normaliter had Team Competitie vandaag het definitieve programma voor de zaalcompetitie gepubliceerd, maar helaas bevinden we ons in een andere situatie. Sinds de persconferentie van dinsdag 3 november weten we dat tot en met 18 november in Nederland de maatregelen verscherpt zijn. Het KNKV volgt altijd de lijn van de overheid. Voor nu is het ook zeker dat de wedstrijden in de weekenden van 21/22 en 28/29 november niet gespeeld kunnen gaan worden. Hetzelfde is van toepassing voor de midweekwedstrijden tot en met 27 november.

Het eerst mogelijke startmoment op de onlangs gepubliceerde routekaart is nu het weekend van 5/6 december. Zodra er meer helderheid is over de periode na 29 november, komt Team Competitie hierop terug. De secretarissen, accommodatie- inhuurders en contactpersonen Competitie van de verenigingen hebben hierover reeds bericht ontvangen.

Maatregelen: trainen senioren en vervoer

Er was enige onduidelijkheid vanuit de overheid over de toepassing van de dinsdagavond afgekondigde additionele kabinetsmaatregelen. Deze hebben, tot en met 18 november, de volgende gevolgen:

Trainen senioren
Groepslessen voor volwassenen zijn nergens toegestaan. Dit verbod geldt zowel voor groepslessen die binnen als buiten plaatsvinden.

Voor trainingen voor volwassenen geldt binnen en buiten een maximum van twee personen per groepje (exclusief instructeur, trainer, toezichthouder of vergelijkbare begeleider). Er geldt een maximum van dertig personen per zelfstandige ruimte. Zij houden onderling 1,5 meter afstand en mengen niet onderling.

Een trainer kan dus geen trainen geven aan meer dan twee personen.

Er zijn reeds verenigingen en overige bonden die over gaan tot inlooptrainingen. Gebruik daarbij ook vooral het gezond verstand bij het bepalen en afvragen of een bepaalde inlooptraining wel of niet kan en in welke vorm. Het moet goed uitlegbaar zijn naar de basisregels. De lokale overheid gaat over de handhaving en bepaalt daarmee dus ook de grens.

Vervoer
Zit je met mensen in de auto uit een ander huishouden? Dan mogen er maximaal twee personen in de auto zitten en dien je een mondkapje te dragen. Dit maximum en deze mondkapjesplicht gelden niet als je met alleen gezinsleden uit je eigen huishouden in de auto zit. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Vragen?

Neem contact op via het ticketsyteem.

Gerelateerde artikelen

TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Nationale selecties Verenigingsservice
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?

In 2021 gaat TeamNL Korfbal weer naar verenigingen toe! De internationals gaan clinics geven bij verenigingen die iets te vieren hebben én maken een promotietour met een tweedaags korfbalprogramma bij, voor en samen met verenigingen. Twee verschillende activiteiten om de vereniging een extra impuls te geven. Wil je jouw vereniging een boost geven? Vraag dan een clinic aan voor de speciale gelegenheid en/of meld jouw vereniging aan voor de This is Korfball Tour. Aanmelden kan tot 31 januari 2021.

Lees meer
Spelregels: IKF presenteert herziening
Competitie
Spelregels: IKF presenteert herziening

Onder de titel ‘The Rules of Korfball 2020’ heeft de Internationale Korfbal Federatie donderdag een nieuwe versie van het spelregeldocument gelanceerd. De spelregels uit dit pakket gaan in op 1 september.

Lees meer
Corona: competitie, maatregelen, besmettingen en TASO-regeling
Accommodatie Competitie
Corona: competitie, maatregelen, besmettingen en TASO-regeling

Na drie mooie competitieweekenden blikken we vooruit. Hier lees je meer over de zaalcompetitie, aanscherpingen in de veiligheidsregio’s, overige maatregelen, besmettingen en de TASO-regeling.

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
Webinar over vrijwilligers
Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers