Skip to the main content

5/6 december eerst mogelijke startmoment, beperkingen seniorentrainingen

Competitie Verenigingsservice

Normaliter had Team Competitie vandaag het definitieve programma voor de zaalcompetitie gepubliceerd, maar helaas bevinden we ons in een andere situatie. Sinds de persconferentie van dinsdag 3 november weten we dat tot en met 18 november in Nederland de maatregelen verscherpt zijn. Het KNKV volgt altijd de lijn van de overheid. Voor nu is het ook zeker dat de wedstrijden in de weekenden van 21/22 en 28/29 november niet gespeeld kunnen gaan worden. Hetzelfde is van toepassing voor de midweekwedstrijden tot en met 27 november.

Het eerst mogelijke startmoment op de onlangs gepubliceerde routekaart is nu het weekend van 5/6 december. Zodra er meer helderheid is over de periode na 29 november, komt Team Competitie hierop terug. De secretarissen, accommodatie- inhuurders en contactpersonen Competitie van de verenigingen hebben hierover reeds bericht ontvangen.

Maatregelen: trainen senioren en vervoer

Er was enige onduidelijkheid vanuit de overheid over de toepassing van de dinsdagavond afgekondigde additionele kabinetsmaatregelen. Deze hebben, tot en met 18 november, de volgende gevolgen:

Trainen senioren
Groepslessen voor volwassenen zijn nergens toegestaan. Dit verbod geldt zowel voor groepslessen die binnen als buiten plaatsvinden.

Voor trainingen voor volwassenen geldt binnen en buiten een maximum van twee personen per groepje (exclusief instructeur, trainer, toezichthouder of vergelijkbare begeleider). Er geldt een maximum van dertig personen per zelfstandige ruimte. Zij houden onderling 1,5 meter afstand en mengen niet onderling.

Een trainer kan dus geen trainen geven aan meer dan twee personen.

Er zijn reeds verenigingen en overige bonden die over gaan tot inlooptrainingen. Gebruik daarbij ook vooral het gezond verstand bij het bepalen en afvragen of een bepaalde inlooptraining wel of niet kan en in welke vorm. Het moet goed uitlegbaar zijn naar de basisregels. De lokale overheid gaat over de handhaving en bepaalt daarmee dus ook de grens.

Vervoer
Zit je met mensen in de auto uit een ander huishouden? Dan mogen er maximaal twee personen in de auto zitten en dien je een mondkapje te dragen. Dit maximum en deze mondkapjesplicht gelden niet als je met alleen gezinsleden uit je eigen huishouden in de auto zit. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Vragen?

Neem contact op via het ticketsyteem.

Gerelateerde artikelen

Ontvangen leden een Koninklijke onderscheiding? Laat het weten!
Verenigingsservice
Ontvangen leden een Koninklijke onderscheiding? Laat het weten!

Koningsdag is in aantocht en dat betekent ook dat burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding ontvangen tijdens de lintjesregen. Dit jaar worden naar schatting 2750¬†burgers …

Lees meer
Indelingen veldcompetitie
Competitie
Indelingen veldcompetitie

Vandaag is de definitieve indeling van het top- en wedstrijdkorfbal voor de veldcompetitie verstuurd naar alle verenigingen. De competitie start in september.

Lees meer
Coronamaatregelen: update FAQ
Verenigingsservice
Coronamaatregelen: update FAQ

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Na overleg met NOC*NSF en de andere sportbonden heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden aangepast.

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Kom jij het bondsbestuur versterken?
Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Best practice Bestuurders
Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine