Opleiding KNKV-juryvoorzitter in oktober

28 Sep 2017
Komt je vereniging uit in een klasse waar een jurytafel en schotklok verplicht is? Dan heb je een vakkundige schotklokbediener, tijdwaarnemer en juryvoorzitter nodig. Leid jullie kandidaten op met de opleiding KNKV-juryvoorzitter. De opleidingen gaan in oktober van start!

Schotklokbediener / tijdwaarnemer
De schotklokbediener en tijdwaarnemer hoeven niet meer gecertificeerd te zijn, maar verenigingen dienen er wel voor te zorgen dat ze vakkundig zijn. Door de vereniging geschikt bevonden kandidaten kunnen daartoe de cursistenmap bestuderen zoals deze op de KNKV-website staat. Mochten deze juryleden zich beter willen voorbereiden dan kunnen ze vrijblijvend aan de opleiding ‘KNKV-juryvoorzitter’ deelnemen.

Juryvoorzitter
In de Korfbal League en in de Hoofdklasse is er sprake van een neutrale juryvoorzitter. In alle andere klassen dient de vereniging zelf voor een vakkundige juryvoorzitter te zorgen. Om binnen je vereniging gericht te kunnen zoeken naar vakkundige personen zijn er functieprofielen opgesteld. Deze staan beschreven in de cursistenmap, die vind je terug op onze website. Voor de rol van juryvoorzitter dient men gecertificeerd te zijn en is het verplicht een bijeenkomst bij te wonen.

Ons advies is om per vereniging minimaal 2 juryvoorzitters en 2 à 3 schotklokbedieners/ tijdwaarnemers opgeleid te hebben.

Waar en wanneer
De opleidingen vinden plaats in de periode voorafgaand aan de zaalcompetitie. Omdat de afgelopen jaren veel mensen opgeleid zijn, verwachten we slechts een beperkt aantal aanmeldingen. De avonden zullen starten om 19.30 uur en zullen naar verwachting ca. 21.30 uur eindigen. Hieronder vind je de data en locaties waar de scholingen zullen plaatsvinden:

Datum Locatie Docent
10-10-2017 Achilles te Den Haag Jan Sjardijn
12-10-2017 Drachten/Van der Wiel   te Drachten Marcel Strating
11-10-2017 DSC te Eindhoven Jan Sjardijn
11-10-2017 NKC’51 te Nijverdal Rob Hagoort
17-10-2017 Rohda te Amsterdam Gert Dijkstra
10-10-2017 Swift te Middelburg Rob Coenraads
19-10-2017 Bondsbureau KNKV te Zeist Rob Hagoort
11-10-2017 PKC/SWKGroep te Papendrecht Rob Coenraads

Aanmelden + betalen
De opleidingen worden verzorgd door docenten die hiervoor speciaal opgeleid zijn. De kosten van de opleiding bedragen € 15,00 per deelnemer. De procedure van aanmelden en betalen is hetzelfde als bij de overige opleidingen. Via deze link kun je je aanmelden en betalen voor de opleiding tot jurylid.  

Daarnaast verzoeken wij je de deelnemers via het toegevoegde excelbestand per e-mail (jurytafel@knkv.nl) in te sturen. Na ontvangst van je mail en je betaling is de inschrijving definitief. Aanmelden kan nog tot 5 oktober 2017.

De docenten ontvangen een lijst met deelnemers. Zij noteren wie wel of niet aanwezig is geweest. Het is mogelijk om op de avond zelf een aangemelde deelnemer te vervangen. Voor deelnemers die niet aanwezig zijn geweest, is geen terugbetaling mogelijk.

De bijbehorende cursusmap en attributen worden op de avond zelf uitgereikt. Elke deelnemende vereniging ontvangt 2 cursusmappen (ongeacht het aantal deelnemers van de club).  

Alleen de juryvoorzitters die daadwerkelijk betaald hebben en die aanwezig zijn geweest zullen een certificaat ontvangen en in Sportlink worden geregistreerd. 

Veel succes met de voorbereidingen voor het zaalseizoen. Zijn er nog vragen, stel deze dan via e-mail aan jurytafel@knkv.nl.

 Terug naar overzicht