Martin Kamphuis nieuwe hoofdtrainer ZKC ’19

09 Feb 2018

Met ingang van het nieuwe korfbalseizoen 2018/2019, is Martin Kamphuis de nieuwe hoofdtrainer van ZKC ’19. Hij neemt daarmee de plaats in van de huidige trainer Bert de Jong, die  drie seizoenen bij de Zuidwoldigers actief was. Naast het trainen van de selectie, zal Kamphuis ook de coach van ZKC ’19 1 zijn.

Martin Kamphuis (55) is afkomstig uit Almelo en woont al jarenlang in Vriezenveen. Hij speelde in de selectie van de toenmalige hoofdklasser AKC en was bij Amicitia actief als hoofdtrainer-coach. In 2007 werd hij in Duitsland hoofdtrainer-coach van de Schweriner Korfball Club ’67 (SKC) in Castrop-Rauxel, waarmee hij grote successen wist te behalen. Met SKC promoveerde hij in 2009 naar de hoogste Duitse korfballiga. Nadien eindigde SKC steevast in de top-3 van Duitsland, hetgeen betekende dat Martin met zijn SKC regelmatig deelnam aan toernooien van de International Korfball Federation (IKF). Drie keer was hij finalist tijdens de strijd om het Europa Shield: in Warschau, thuishaven Castrop-Rauxel en in Lissabon. In 2012 werd Martin met SKC kampioen van Duitsland en volgde in 2013 deelname aan de Europa Cup in Boedapest, waar in de kwartfinale eervol werd verloren van de Belgische kampioen en latere finalist Boeckeberg.

Na een onderbreking nam Kamphuis in 2017 definitief afscheid van de grootste korfbalclub van Duitsland.

Met Martin Kamphuis haalt ZKC ’19 niet alleen een ervaren trainer in huis. Martin is ook een trainer die gewend is met jonge spelers te werken en deze zowel individueel als in teamverband beter te maken. Beide partijen zien uit naar de toekomstige samenwerking. Maar het vizier is vooralsnog gericht op de huidige competitie, waarin ZKC ’19 1 en 2 volop meestrijden om het kampioenschap.Terug naar overzicht