Jildau Faber nieuw bij KV Mid-Fryslân-Jansma Burdaard

14 Mei 2018

Jildau Faber wil graag in de hoofdklasse blijven spelen en kiest daarom voor KV Mid-Fryslân-Jansma Burdaard. De 18-jarige korfbalster speelt dit seizoen nog bij Nic. en zal het komende seizoen de Friese ploeg versterken. 

In de hoofdklasse blijven spelen is voor Jildau Faber de voornaamste reden om Nic. te verruilen voor KV Mid-Fryslân-Jansma Burdaard. De ploeg uit Groningen wist in de zaal niet te handhaven in de hoofdklasse en staat op dit moment ook op degraderen op het veld. Dit tegenover de Friezen die in de zaal juist promotie hebben gemaakt naar de hoofdklasse en ervoor op het veld nog in de strijd zijn.

Faber vindt het niveau belangrijk, maar ziet ook potentie in de selectie van KV Mid-Fryslân-Jansma Burdaard. “MF heeft een jonge goede groep spelers waarmee het mogelijk moet zijn om een stabiele hoofdklasser te worden.”, aldus de korfbalster. Jildau, die met haar 18 jaar ook nog jong is, wil graag onderdeel uitmaken van de jeugdige ploeg en helpen een stabiele ‘hoofdklasser’ te worden. “Ik hoop hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”, vertelt ze. Terug naar overzicht