GIGA Kangoeroedag op donderdag 12 april bij ZKC’19

09 Apr 2018

Korfbalvereniging ZKC’19 organiseert voor de derde keer de GIGA Kangoeroedag op donderdag 12 april voor basisscholen en kinderdagverblijven in (de omgeving van) Zuidwolde. Aan dit sportieve evenement, dat plaatsvindt op het ZKC-complex aan de Zuideresweg, doen dit jaar wel ruim 200 kinderen vanaf 3 jaar mee. Deelnemende scholen en kinderdagverblijven zijn: de Wegwijzer, de Bosrand, de Heidevlinder, De Klimtoren, Doomijn locatie Heidelaan, Doomijn locatie Schoolbrink, Nannies Network en More Than Kidz Olivo. 

Door het inzetten van 40 vrijwilligers wil ZKC’19 ervoor zorgen dat alle kinderen een geweldige GIGA Kangoeroedag beleven.

Het doel van deze dag is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en te laten ervaren dat sporten vooral leuk is. Als korfbalvereniging vinden we het belangrijk dat kinderen al jong ervaring opdoen in het samen bewegen met andere kinderen. Dit is goed voor zowel de motorische als de sociale ontwikkeling van kinderen.

Het vervolg op de GIGA Kangoeroedag: Dé Kangoeroe Klup

Alle kinderen van 3 t/m 6 jaar in Zuidwolde (en omgeving) krijgen de mogelijkheid om gratis kennis te maken met de Kangoeroe Klup, namelijk op zaterdag 14, 21 en 28 april. Dit aanbod geldt uiteraard ook voor kinderen die niet op 12 april aanwezig (kunnen) zijn op de GIGA Kangoeroedag. 

Het hele jaar door is er elke zaterdagmorgen van 09:30 tot 10:30 uur de Kangoeroe Klup. De Kangoeroe Klup is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Deze naam is gekozen, omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel, een veilige en warme plaats, voor de jongste leden van ZKC’19. De Kangoeroe Klup is vooral gericht op bewegen en plezier maken, dit met een knipoog naar korfbal. Kinderen kunnen dus gezellig op zaterdagochtenden samen met opa, oma, papa, mama, broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje naar het korfbalveld komen en lekker bewegen en plezier maken met de Kangoeroe Klup.

Op donderdag 12 april zullen in het ochtendprogramma van de GIGA Kangoeroedag 10:00 – 11:30 uur de volgende scholen/kinderdagverblijven deelnemen;  de Wegwijzer, de Bosrand, de Klimtoren, Doomijn locatie Heidelaan, Doomijn locatie Schoolbrink, Nannies Network en More Than Kidz Olivo. In het middagprogramma van 12:30 – 14:00 uur zal de Heidevlinder aan de GIGA Kangoeroedag deelnemen. De GIGA Kangoeroedag op donderdag 12 april is voor al het publiek toegankelijk. De opening van het evenement op sportpark Woltingeslag (ZKC-accommodatie) is rond 10:00 uur en wordt afgesloten rond 13:45 uur. 

 Terug naar overzicht