GIGA Kangoeroedag donderdag 12 april bij ZKC’19

16 Apr 2018

Korfbalvereniging ZKC’19 organiseerde op donderdag 12 april voor basisscholen en kinderdagverblijven in (de omgeving van) Zuidwolde voor de derde keer de GIGA Kangoeroedag. Aan dit sportieve evenement, dat plaatsvond op het ZKC-complex aan de Zuideresweg, deden dit jaar een recordaantal kinderen mee, namelijk ruim 190 kinderen!

Deelnemende scholen en kinderdagverblijven waren: de Bosrand, de Wegwijzer, de Klimtoren, de Heidevlinder, More Than Kidz Villa Olivo, Nanniesnetwork, Doomijn Schoolbrink en Doomijn Heidelaan deden mee.

GIGA Kangoeroedag op donderdag 12 april
Gelukkig was het de hele dag droog, maar er stond wel een behoorlijk frisse wind. De kinderen moesten daarom erg goed hun best doen, zodat ze lekker warm bleven. En of ze dat deden! In de morgen hebben 110 kinderen erg goed hun best gedaan en in de middag ruim 80 kinderen! Er was een spellencircuit van 13 spellen uitgezet, waaronder onder andere een estafette, blikgooien, spel met parachute, muizentikkertje en een springkussen. Ook was er een gekke kangoeroe die met alle kinderen op de foto is geweest. Tussen de spellen door kregen de kinderen wat drinken en fruit. De kinderen deden allemaal hartstikke goed mee en krijgen ook allemaal nog een Kangoeroediploma, omdat ze namelijk net zo hard konden rennen, net zo hoog konden springen en net zo goed konden gooien als een kangoeroe! Het waren allemaal winnaars, dus ieder kind had ook een gouden medaille verdiend. Verder kregen ze op het einde een plastic tas met drinken en wat lekkers mee naar huis. Ook zat hier een kleurplaat bij in die ze kunnen inleveren tijdens de trainingen van de Kangoeroe Klup! En ten slotte als aandenken krijgt ieder kind nog een foto met de kangoeroe en de kangoeroediploma nabezorgd. Al met al een zeer geslaagde dag en de kinderen gingen moe, maar voldaan naar huis.

Het vervolg op de GIGA Kangoeroedag: Dé Kangoeroe Klup
Alle kinderen van 3 t/m 6 jaar in Zuidwolde (en omgeving) krijgen de mogelijkheid om gratis kennis te maken met de Kangoeroe Klup, namelijk op zaterdag 14, 21 en 28 april. Dit aanbod geldt uiteraard ook voor kinderen die niet op 12 april aanwezig waren op de GIGA Kangoeroedag.

Het hele jaar door is er elke zaterdagmorgen van 09:30 uur tot 10:30 uur de Kangoeroe Klup. De Kangoeroe Klup is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Deze naam is gekozen, omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel, een veilige en warme plaats, voor de jongste leden van ZKC’19. De Kangoeroe Klup is vooral gericht op bewegen en plezier maken, dit met een knipoog naar korfbal. Kinderen kunnen dus gezellig op zaterdagochtenden samen met opa, oma, papa, mama, broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje naar het korfbalveld komen en lekker bewegen en plezier maken met de Kangoeroe Klup. 

Vrijwilligers
Namens de organisatiegroep willen wij alle vrijwilligers van ZKC’19 en van het voortgezet onderwijs De Zeven Linden bedanken die zich hebben ingezet om ervoor te zorgen dat er ruim 190 blije kinderen op het veld stonden! Terug naar overzicht