Giga Kangoeroe ochtend bij Kv Noveas

16 Apr 2018

Woensdagochtend 16 mei is het zover een Giga Kangoeroe ochtend. Bijna 250 kinderen (basisschool groepen 1 en 2) op het veld van korfbalvereniging Noveas die lekker gaan spelen, sporten, bewegen en veel lol maken. Na een schoorvoetend begin in 2017 met slechts 2 scholen hebben zich dit jaar 8 scholen aangemeld voor dit leuke evenement. Na de successen van de schoolkorfbaltoernooien voor de groepen 3 tot en met 8 is het nu tijd voor de allerkleinsten. 

Het idee voor dit Giga Kangoeroe evenement komt vanuit de korfbalbond. De KNKV (Korfbalbond) heeft de Kangoeroe Klup in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste is dat we graag zo veel mogelijk kinderen willen laten bewegen. De Kangoeroe Klup is dan ook voornamelijk een klup die zich richt op het meer en beter laten bewegen van kinderen van 3-7 jaar. 

De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal. De Kangoeroe Klup van Noveas ‘traint’ elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur en  bestaat momenteel uit 4 kinderen. Uiteraard hopen wij na deze ochtend dat dit aantal groter wordt. 

Het Noveas vrijwilligerslegioen en leerlingen van de CSG De Eekeringe zullen de spelletjes begeleiden. De ochtend is van 10 tot 12 uur op het korfbalveld van Noveas, op sportpark De Groene Long.Terug naar overzicht