Pilot nieuwe korfbalvorm in Noord-West

12 Okt 2017
Recreatief, minder frequent, laagdrempelig en met name gericht op gezelligheid en fit blijven.

De korfbalvorm is ontwikkeld om met name de doelgroep (oud-)korfballers in de leeftijd 35-55 jaar na een actieve korfbalcarrière de sport te blijven laten beoefenen, maar dan aangepast aan hun behoefte en levensfase. Recreatief, minder frequent, laagdrempelig en met name gericht op gezelligheid en fit blijven.
Met deze korfbalvorm willen we deze leeftijdsgroep langer laten korfballen zonder wekelijkse verplichtingen, maar wel gericht op het blijven ontmoeten en samenzijn met leeftijdsgenoten.

Over deze nieuwe korfbalvorm hebben jullie Gert-Jan Kraaijeveld, Hoofd Korfbalparticipatie, wellicht al enthousiast horen vertellen tijdens de districtsbijeenkomst vorige maand. 
Vorig seizoen en de afgelopen periode hebben we in de districten Noord en Zuid een aantal pilots gedaan. Deze waren erg succesvol en krijgen ook dit seizoen weer een vervolg.

Graag willen we ook in ons district en in verschillende omgevingen een pilot doen. Heeft jouw vereniging interesse? Wil jouw vereniging ons helpen en samen met ons die pilot organiseren voor (oud)leden van jullie club, maar wellicht ook voor verenigingen om jullie heen?

Organisatorisch kost het niet heel veel extra werk. We hebben een paar data en een locatie nodig waar een korfbalveld aanwezig is. En een aantal verenigingen moeten benaderd worden of ze willen mee doen met een team van minimaal 5 a 6 personen. Het levert de vereniging waar het toernooitje gehouden wordt vooral extra inkomsten op in de kantine na afloop. Een gezamenlijke organisatie van een paar verenigingen bij elkaar in de directe omgeving is natuurlijk helemaal geweldig. 

Op de site van het KNKV lees je meer over de vorm en de bedoeling. En bekijk ook het informatiefilmpje.

Pilot bij jou in de omgeving? Help mee met organiseren en meld je aan bij accountmanager Barbara Bakker. Dan kunnen we Kees Vlietsta en/of Fedde Boersma (projectleiders) contact met jullie op laten nemen.

 Terug naar overzicht