NL doet actie bij KZ/Hiltex

13 Mrt 2018

Het Oranje Fonds organiseerde op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
Zo ook bij KZ/Hiltex, waar afgelopen vrijdag naast leden van het College van B&W van Zaanstad ook een 4VWO klas van het Sint MichaelCollege mee deed aan de actiedag. Met elkaar namen ze de beplanting en het beachveld onder handen.

Samen ouder
NLdoet vormde bij KZ/Hiltex ook de aftrap van deelname aan het Oranjefondsprogramma 'Samen Ouder'. Het programma is bedoeld om ouderen te stimuleren deel te nemen aan de samenleving. Voor het programma Samen Ouder zijn door het Oranje Fonds 25 projecten geselecteerd die de tijd krijgen om de doelgroep en het aanbod te versterken en verder uit te breiden. Deze projecten worden door het Oranje Fonds gedurende drie jaar ondersteund met geld, coaching, trainingen en zichtbaarheid.  

 

  De eerste openbare les en fittest in dit kader leverde bij KZ/Hiltex
  al 50 deelnemers op. Projectleider Tim Bakker geniet duidelijk
  van de zoveel ouderen bij deze eerste les.

 

 

  

Deze succesvolle dag hebben de vrijwilligers vastgelegd in een twee-pagina grote rapportage in de zaterdageditie (10 maart) van het Noordhollands Dagblad.

 

 

 Terug naar overzicht