Mark Glissenaar nieuwe hoofdtrainer Excelsior 1

09 Feb 2018

Mark Glissenaar is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging C.K.V. Excelsior. De huidige trainer van IJsselvogels is daarmee de opvolger van Frank Damshuiser, die komende zomer na twee seizoen stopt als trainer van Excelsior 1.

De 39-jarige Moordrechtenaar is bijna zijn hele korfbalcarrière actief geweest bij IJsselvogels, eerst als speler van het eerste team en de laatste drie seizoenen als hoofdtrainer. “Als korfballer ben ik groot geworden in Moordrecht en gevormd door deze mooie club. Tussendoor heb ik drie jaar in de hoofdklasse mogen uitkomen namens De Meervogels. Bij mijn terugkeer bij IJsselvogels zijn we voor de tweede keer naar de Overgangsklasse gepromoveerd”, aldus Glissenaar over zijn hoogte punten als speler.

Hoewel Glissenaar wellicht nog een onbekende is binnen Excelsior is Excelsior beslist niet meer onbekend voor de docent lichamelijke opvoeding. “Vorig seizoen speelden Excelsior en IJsselvogels tegen elkaar. Toen heb ik na afloop even met Frank en Reinier (van den Hoek-Janssen red.) gesproken over de manier van werken en de beleving in de groep. Dat sprak me toen al aan. Ter voorbereiding op mijn gesprekken bij Excelsior heb ik ook al wat beelden kunnen zien van dit seizoen.”

Glissenaar, vader van twee zoons, heeft dus al een aardig beeld van zijn nieuwe ploeg: “Ik heb natuurlijk niet alles gezien, maar je ziet duidelijk waar Frank mee bezig is en wat de sterke punten zijn. Er staat een ploeg met veel fysieke kracht en daar wordt momenteel erg goed gebruik van gemaakt. Ook de snelheid en de tweede kansen van de dames vallen me in positieve zin op.”

Ook Excelsior is in haar nopjes met het aanstellen van de nieuwe hoofdtrainer, zo laat bestuurslid Technisch Zaken Maarten Taffijn weten: “Mark was voor ons de ideale kandidaat. We hebben met meerdere kandidaat-trainers gesproken en naar aanleiding van deze gesprekken denken wij dat Mark het beste bij Excelsior past. Naast dat Mark een goede korfballer is geweest, heeft hij ook een zeer goede kijk op korfbal. Hij past met zijn denkwijze, manier van training geven en wedstrijdvoorbereiding precies in het plaatje van Excelsior-trainer.”

Excelsior is volgens Glissenaar de ideale stap in zijn trainerscarrière. “Het is een vereniging die graag omhoog wil en een brede selectie heeft. De spelers zijn echt verbonden met de vereniging en zijn geen voorbijgangers. Er is de wens om op termijn weer in de Overgangsklasse te gaan spelen, dus dat kun je zien als een doelstelling. Mijn eerste prioriteit ligt bij de groep beter te leren kennen. Ik zal uiteraard mijn eigen ideeën en details erin gaan brengen, maar er zal niet opeens heel anders gespeeld gaan worden. Het is uiteraard wel de bedoeling dat spelers onder mijn leiding doorgroeien en beter worden. Verder hecht ik veel waarde aan teamspirit en plezier in het spel. Dat is wat mij betreft de basis voor succes.”

Glissenaar hoopt snel deel uit te maken van de zwart-witte Excelsior-familie. “Ik hoor van veel mensen dat Excelsior een hechte vereniging is. Ik hoop veel mensen te ontmoeten en met een goed gevoel te kunnen werken. Mijn eerste contacten, met onder andere het bestuur en enkele spelers, zijn in ieder geval fijn en ik kijk er naar uit om volgend seizoen te starten.” De komende maanden richt de trainer zicht echter nog op zijn eigen ‘cluppie’: “Eerst ligt mijn focus nog bij de groep in Moordrecht waar we met elkaar nog een flinke klus moeten klaren. Ik hoop dat ik het daar goed af kan ronden.”

De komende weken zal er, in overleg met de nieuwe hoofdtrainer, gewerkt worden aan de verdere invulling van de staf voor het volgende seizoen. Zo moet Excelsior op zoek naar een nieuwe trainer voor haar tweede team, omdat Hernandes Sam Sin heeft aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen. Excelsior bedankt Sam Sin voor zijn bewezen diensten en in het speciaal voor zijn inbreng voor de vlekkeloze intergratie van de oud-DKC’ers in de Excelsior-selectie.

Mark Glissenaar nieuwe hoofdtrainer Excelsior

Penningmeester Micke Vrolijk (l) en voorzitter Leen van den Hooff (r) poseren met Mark Glissenaar, de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior.Terug naar overzicht