Korfbalschool in Driebergen

29 Okt 2017

Korfbalschool in Driebergen

In de Doornse Kaap had Jeroen van der Veer een gesprek met Barbara Brouwer (foto), oud speelster van Dalto, nu spelend bij TOP en het Nederlands team, daarnaast ook nog trainster bij de jeugd van Dalto, over de korfbalschool 'Korfbal College Midden Nederland'. Korfbaltalenten uit diverse delen van het land komen naar sportpark de Woerd in Driebergen met één doel: 'beter worden in het korfbalspel'. De school begon op 10 september jl.

Barbara Brouwer, Arianne Brouwer en Ingrid van Denderen namen het initiatief om in Driebergen een korfbalschool te beginnen. ”Met onze korfbalschool willen we de sport een impuls geven.” Het idee was om de jeugdopleiding van Dalto een boost te geven en van daaruit zijn ze verder gegaan. De drie willen korfbal promoten en spelers beter maken. Ze gaan kennis delen en kinderen uit de regio extra oefenstof en behendigheid leren. Barbara Brouwer: “Door mijn ervaring op het hoogste niveau denk ik dat ik genoeg stof heb om de kids een leuke dag te bezorgen. Daarnaast hebben wij ook altijd een gasttrainer die mij ondersteunt en het nog interessanter maakt”

Barbara is samen met de beide anderen elke zondag actief bij Dalto voor de kinderen. In het begin waren ze toch wat nerveus., maar dat was nergens voor nodig, want de spelers bleken graag op zondagmiddag naar Driebergen te komen. Inmiddels zijn er al 45 aanmeldingen. ”Het gaat boven verwachting. We hebben zelfs talenten uit Rotterdam, Woudenberg en Veenendaal. Zij komen allemaal hierheen, omdat ze geloven in ons plan en graag met het spelletje bezig zijn. Het maakt niet uit in wel team je zit, voor iedereen kan dit interessant zijn."

Er is nu gekozen voor meer mensen voor de groep. ”Dit omdat we dan de kinderen oefeningen van tien minuten kunnen aanbieden. Hierdoor heb je veel variatie en altijd de aandacht van de kinderen. Het zijn korfballers tussen de acht en zestien jaar en dat zijn soms net stuiterballen. Ik durf best te zeggen dat wij nu de ideale manier van training geven hebben gevonden en ze flink in het zweet werken." Omdat het seizoen zich momenteel buiten afspeelt, worden de clinic's ook in de buitenlucht gehouden, maar gaat de groep straks ook naar de zaal. “De deelnemers hebben nu betaald voor zes lessen op het veld. Daarna gaan we evalueren en bekijken of het ook haalbaar is om naar binnen te gaan.“

De kans is groot dat de school een vervolg krijgt. ”We hebben grote plannen om nog meer kinderen te krijgen. We zijn hier nog lang niet klaar mee.”

Bron: facebookpagina van kcmiddennederland.

 Terug naar overzicht