Workshops om je vereniging te versterken tijdens de Nationale Sport Vakbeurs

10 Okt 2017
Op de Nationale Korfbal Vakbeurs (15 & 16 november) vind je niet alleen informatie over teamkleding, wedstrijdanalyse en kantine-oplossingen, maar je kunt er ook terecht voor handvatten voor het versterken van je vereniging. Het KNKV biedt een viertal workshops voor bestuurders, trainers en andere vrijwilligers.

Of je nu wilt groeien als bestuurder, meer wilt weten over rookvrij sporten, het beheer van je accommodatie anders wilt organiseren of verbinding zoekt tussen korfbalpraktijk en technisch beleid: het kan allemaal bij de workshop(s) tijdens de Nationale Sport Vakbeurs in Gorinchem! Direct inschrijven kan via het inschrijfformulier.

  • Je wilt je leden lekker laten sporten en bewegen, maar je wilt ook samen met je leden bepaalde ambities behalen. Hoe tackel je de dilemma’s waar je mee te maken krijgt in het bereiken van die ambities? De workshop ‘4 inzichten voor verenigingsbestuurders’ van NOC*NSF kan je helpen in het vinden van antwoorden op deze vragen.
  • Ouders ergeren zich aan rokers langs het veld. "Het is toch te zot voor woorden dat we kinderen leren gezond te sporten en dat ouders of soms coaches rond het veld staan te roken", schrijft een ouder van een club uit Heerhugowaard in het onderzoek dat de NOS recentelijk heeft gedaan. Hoe organiseer je echter een rookvrije accommodatie? Dat wordt duidelijk in de workshop ‘Rookvrij sporten’ van de alliantie Rookvrije Generatie (Longfonds, Hartstichting, KWF).
  • Gemeenten stoten steeds meer verantwoordelijkheden af. Dat betekent dat deze steeds vaker verlegd worden naar verenigingen. Welke knelpunten brengt dit met zich mee? En welke kansen? Dit is het onderwerp van de workshop ‘Van gemeentelijk beheer naar eigen beheer’.
  • De wisselwerking tussen de korfbalpraktijk en technisch beleid is een verbinding die verenigingen vaak lastig vinden om te maken. Hoe stel je beleid op dat in lijn staat met de visie van de trainers over het korfbalspel? Wat heb je daarvoor nodig? En hoe zorg je dat het landt binnen de vereniging? Oud-bondscoach Jan-Sjouke van den Bosch leidt de workshop ‘Technisch beleid & Talentontwikkeling’ van woensdag, Bondscoach van Jong Oranje Kees Vlietstra is donderdag de workshopleider.

Het programma

10.00 – 11.00 uur: 4 Inzichten voor verenigingsbestuurders

11.00 – 12.00 uur: Rookvrij sporten

12.00 – 13.00 uur: Technisch beleid & Talentontwikkeling

13.00 – 14.00 uur: 4 Inzichten voor verenigingsbestuurders

14.00 – 15.00 uur:Technisch beleid & Talentontwikkeling

15.00 – 16.00 uur:Van gemeentelijk beheer naar eigen beheer

Dit programma geldt voor zowel woensdag 15 als donderdag 16 november. Omdat de workshops worden gehouden in onze Korfbal League-bus, is het aantal plaatsen beperkt. Aanmelden is daarom gewenst. Deelname is gratis. Vergeet ook niet om je gratis entreeticket voor de beurs te bestellen!

 

Spelers, coaches en scheidsrechters, geef elkaar de hand tijdens de Week van de Scheidsrechter (7 – 15 oktober)! #scheidsbedankt 



Terug naar overzicht