Wong stopt, Boeren nieuwe teammanager TeamNL Korfbal

11 Mei 2018
Met ingang van 1 september 2018 volgt Peter Boeren Richard Wong op als teammanager van de nationale ploeg.

Kees Rodenburg, directeur KNKV: “Richard gaat vanwege zijn drukke baan helaas stoppen als teammanager. Hij was secuur, deskundig en betrokken. Gelukkig heeft hij nog wel de mogelijkheid om zijn opvolger in te werken. Wij zijn Richard enorm dankbaar voor zijn bijdrage aan TeamNL Korfbal en hebben alle vertrouwen in Peter.”

Wong en Boeren
Wong was sinds april 2017 werkzaam bij TeamNL Korfbal en was onderdeel van de groep, die in juli in Polen de World Games won. "Ik heb een fantastische tijd gehad bij TeamNL Korfbal en neem met veel moeite afscheid van deze mooie groep."

Boeren (51) speelde vijftien jaar in de selectie van TOP/SolarCompleet, waarvan vier jaar in het eerste team. Hij was teammanager bij de Sassemse vereniging en momenteel bestuurslid. Laatstgenoemde taken legt hij aan het einde van dit seizoen neer. “Ik vind het een eer om voor het grote Oranje te mogen werken, tegelijkertijd sluit ik een fantastische periode af waar ik heel veel plezier aan heb beleefd”, zo meldt Boeren in een verklaring van TOP. In de komende overgangsperiode reist Boeren - in plaats van Wong - met TeamNL Korfbal naar China en Chinees Taipei, waar de selectie van Wim Scholtmeijer een serie oefenwedstrijden afwerkt.

EK en WK
De genoemde tweeweekse trip naar Azië - half juni - is onderdeel van de voorbereiding van TeamNL Korfbal op het EK, dat van 13 tot en met 21 oktober in Drachten, Gorredijk, Heerenveen en Leeuwarden gespeeld wordt. Volgend jaar augustus speelt TeamNL Korfbal het WK in Durban, Zuid-Afrika. Momenteel zit het nationale team middenin de This is Korfball Tour.

 De huidige selectie en staf van TeamNL Korfbal vind je hier.

 Terug naar overzicht