Weer drie verenigingen gecertificeerd als ‘Arbitrageproof’

15 Jun 2017
Vorige week sloten drie verenigingen zich aan in het rijtje gecertificeerde verenigingen. Zij ontvingen allen de onderscheiding ‘Arbitrageproof’ voor hun inspanningen in het realiseren van een gezond en veilig arbitrageklimaat.

Tweemaal Zes en Oranje Zwart
Op donderdagavond 8 juni zijn tijdens het “Rondje Nederland” in district Oost de korfbalverenigingen Tweemaal Zes uit Maartensdijk en Oranje Zwart uit Zwolle gecertificeerd als arbitrageproof-vereniging. Beide verenigingen zijn na de ondersteuning door projectmedewerker verenigingsarbitrage van het KNKV Hendrik Jan Brandsma actief aan de slag gegaan om betere kennis van de spelregels, meer opgeleide scheidsrechters op alle niveaus en een juiste waardering voor scheidsrechters beleidsmatig vast te leggen in de beleidsplannen. 

Gijsbert de Rooij (Tweemaal Zes) en Job Klinkhamer (Oranje Zwart) zijn de “kartrekkers” die dit succes voornamelijk hebben gerealiseerd voor hun verenigingen. “Door de scheidsrechters binnen de verenigingen als team te zien en hen als groep te benaderen, lukt het de vereniging steeds beter om leden te motiveren. Daardoor heeft de scheidsrechter niet het gevoel als solist op het veld te staan, maar als onderdeel van een team waar hij/zij buiten de wedstrijden om veel contact mee heeft”, aldus Job Klinkhamer. De certificaten werden uitgereikt door Jeroen Breeschoten, lid van het KNKV bondsbestuur. 

Refleks
Op 12 juni is tijdens de ALV van korfbalvereniging Refleks (Rijswijk-ZH) eveneens het certificaat “Arbitrageproof-vereniging” ondertekend door Hendrik Jan Brandsma en Miranda Breman (bestuurslid arbitragezaken Refleks). Refleks is daarmee de 55e korfbalvereniging in Nederland, die zich de trotse bezitter van dit certificaat mag noemen! De kroon op een jarenlange inzet vanuit het bestuur, scheidsrechtercommissie en leden, en met ondersteuning vanuit de korfbalbond.

Al jaren timmert Refleks aan de weg op arbitragegebied, onder leiding van Robin Pardoen en Ido Vrijdag. De afgelopen jaren heeft dat geresulteerd in een positief saldo op de externe verplichtingen en afgelopen jaar zelfs tot een samenwerkingsverband op het gebied van arbitrage, met Fortuna (D). Het bestuur van Refleks vat deze mijlpaal als volgt samen: "Dit is een mooi tussenresultaat, dat ons prikkelt om ons arbitragebeleid nog verder te verbeteren".

 

 

 Terug naar overzicht