Veel aandacht voor Olympische kansen korfbal

23 Jul 2017
In een wervelend Wrocław is het Nederlands korfbalteam voortvarend van start gegaan. Met twee overwinningen in de eerste twee wedstrijden is de halve finale zo goed als zeker bereikt. Maar ook op andere vlakken bereikt de sport korfbal belangrijke prestaties. De World Games worden door het Internationaal Olympisch Comité steeds meer gezien als voorportaal van de Olympische Spelen. De uitspraken van IOC Sports Director Kit McConnell zullen daarom ook zeer gewaardeerd worden door de lobbyisten die zich bezighouden met de Olympische korfbaldroom: “Gender Equality is voor ons om verschillende redenen zeer belangrijk. Gemengde sporten zoals korfbal zijn de perfecte belichaming van Gender Equality.”

Het volledige artikel, waarin ook IKF-voorzitter Jan Fransoo aan het woord komt, kun je lezen op Inside The Games. Het betreft een Engelstalig artikel.

Telesport is met chef sport Jaap de Groot, goed vertegenwoordigd. Dat resulteert in een aantal zeer interessante artikelen. Vrijdag verscheen al een paginagroot artikel, en ook op zaterdag was er ruime aandacht voor de Wereldspelen.

Rob Meijer, die bestuurlijk afgevaardigde NOC*NSF in Polen aanwezig is, kwam ook nog uitgebreid aan het woord in Telesport VNDG.

Volg de gehele Nederlandse delegatie van de World Games via: www.theworldgamesnl.nl.Terug naar overzicht