Ook Tiel’72 is Arbitrageproof

14 Apr 2017
Hendrik Jan Brandsma, projectmedewerker verenigingsarbitrage van het KNKV overhandigde afgelopen maandag 10 april het certificaat Arbitrageproof aan KV Tiel’72. Om dit certificaat te verkrijgen, moeten verenigingen een arbitragebeleidsplan opstellen en deze ook inbedden in de vereniging.

Naast het opstellen van zo’n arbitragebeleidsplan moet het natuurlijk ook actief uitgevoerd worden binnen de club. Voldoende gecertificeerde scheidsrechters, actief beleid rondom de spelregelkennis van de leden van 15 jaar en ouder en het organiseren van arbitrage-opleidingen zijn goede voorbeelden van zo’n arbitragebeleidsplan.  

Het certificaat Arbitrageproof is eigenlijk een erkenning voor verenigingen die zich bezighouden met de kwaliteit en zichtbaarheid van hun officials. Inmiddels hebben 41 korfbalverenigingen in Nederland dit certificaat behaald, en ook Tiel’72 hoort daar nu dus bij.

De vereniging voldoet aan alle vereisten van het KNKV, waaronder het actief promoten van de Korfbalmasterz, waarmee korfballers hun spelregelbewijs kunnen halen en daarmee laten zien dat zij over voldoende korfbalkennis beschikken.
Terug naar overzicht