KNKV en Spelenderwijs Verbeteren bekrachtigen samenwerking

31 Dec 2017
Het KNKV en Spelenderwijs Verbeteren bundelen de komende twee jaar hun krachten. KNKV-directeur Kees Rodenburg en Jeroen Euser en Tim van den Berg van Spelenderwijs Verbeteren zetten gisteren - de laatste dag van de Korfbal Challenge in Rotterdam - hun handtekening onder een tweejarig contract. Het KNKV streeft ernaar dat elk korfbalteam een goede trainer heeft, die goed begeleid wordt en daar gaat Spelenderwijs Verbeteren aan bijdragen.

Het Papendrechtse Spelenderwijs Verbeteren is gespecialiseerd in het trainen van de korfballende jeugd en het ondersteunen van trainers bij verenigingen. Spelenderwijs Verbeteren heeft hiervoor een oefenstofbundel en applicatie ontwikkeld. Spelenderwijs Verbeteren gaat voor een spel(er)gecentreerde benadering om de balans te creëren tussen plezier en het leren begrijpen van het spel.

Van den Berg en Euser, de twee drijvende krachten achter Spelenderwijs Verbeteren, gaan een rol spelen in de technische clinics, die het KNKV aan verenigingen aanbiedt. De verenigingen, die deze clinics bijwonen, krijgen vervolgens een schappelijk aanbod voor het aanschaffen van de Spelenderwijs Verbeteren-applicatie. Daarnaast zal Spelenderwijs Verbeteren onderdeel blijven van de KorfbalTrainer-opleidingen.

Verdieping
Gert-Jan Kraaijeveld, manager korfbalparticipatie KNKV: “We hebben goede ervaringen met Jeroen en Tim, die overduidelijk passie hebben voor onze sport. Met dit contract verdiepen we onze goede samenwerking, die ten dienste staat van onze verenigingen en trainers.”

Tim van den Berg, mede-eigenaar Spelenderwijs Verbeteren: “Wij denken dat we door deze samenwerking een stap voorwaarts zetten in de ontwikkeling van onze sport, want: kennis is macht, maar samenwerken is kracht!”Terug naar overzicht