KNKV en Combi-fit brengen korfballers in beweging

31 Dec 2017
Het KNKV en het Dordtse bedrijf Combi-fit gaan samenwerken om een deel van de korfballers te laten bewegen op de manier die bij ze past. Afgelopen zaterdag – de finaledag van de Korfbal Challenge in Rotterdam – ondertekenden het KNKV en Combi-fit een contract, dat beide partijen de komende twee jaar aan elkaar koppelt.

Om zoveel mogelijk korfballers in beweging te houden en krijgen is het KNKV enkele jaren geleden gestart met het programma KombiFit. Uitgangspunt van dit programma is dat korfbalverenigingen een divers sport- en beweegaanbod aanbieden, dat is afgestemd op de behoefte van de deelnemers. KombiFit is met name gericht op (potentiële) leden, die niet (meer) aan de reguliere korfbalcompetitie deelnemen, maar wel gezellig met andere mensen willen sporten of bewegen.

Samenwerking met Combi-fit
Per ingang van 1 januari 2018 zal het Dordtse opleidingsinstituut Combi-fit korfbalverenigingen ondersteunen om dit KombiFit-programma op te zetten en verder uit te werken. Dit doen Combi-fit met het aanbieden van onder andere een opleiding, een businessmodel en een toolkit. Bij een aantal verenigingen, waaronder PKC/SWKGroep, heeft Combi-fit het programma al succesvol opgezet.

Laagdrempelig
Gert-Jan Kraaijeveld, manager korfbalparticipatie KNKV: “Door deze samenwerking weten we ons succesvolle programma KombiFit verder te professionaliseren en zijn we dus beter in staat om onze leden op een laagdrempelige manier in beweging te houden en elkaar te laten ontmoeten.”

Ewout IJsselstein, eigenaar Combi-fit: “Wij bieden de verenigingen een professioneel sportalternatief.  De trainingen worden verzorgd door iemand van de vereniging, die de opleiding tot Combi-fit trainer heeft gevolgd. Hierdoor groeit het aantal actieve leden binnen de vereniging. Ons motto is: energize your club & energize yourself. Uiteindelijk willen we ernaar toe dat elke korfbalvereniging een Combi-fit-trainer in dienst heeft.”



Terug naar overzicht