KNKV bijeenkomst #zijfluittop uitdagend en leerzaam!

17 Mrt 2018
Vandaag voorafgaand aan de Damesfinale in Eindhoven was er volop aandacht voor onze vrouwelijke scheidsrechters.

In de bijeenkomst, speciaal voor hen georganiseerd, gingen we onder andere in op weerbaarheid bij het fluiten van wedstrijden in zowel dameskorfbal als korfbal.

Bij hun eigen vereniging fluiten vrouwen bijna net zo vaak als mannen, maar op hoger niveau zijn ze sterk in de minderheid. Slechts 12% van de KNKV scheidsrechters is vrouw, zo blijkt uit onderzoek van NOC*NSF. Om dames te motiveren die stap wel te zetten, is op 10 februari de campagne #zijfluittop van start gegaan. Het doel? Vrouwen op verenigingsniveau laten zien en ervaren hoe uitdagend en leerzaam fluiten is, zodat ze wellicht ook willen starten met fluiten en doorstromen naar een hoger niveau. Vanuit het KNKV pakken we daar op door met onder andere de bijeenkomst van vandaag.

Tijdens de bijeenkomst is de campagne #zijfluittop toegelicht met een inspirerende promofilm van vrouwelijke KNKV-scheidsrechter Mireille van Zoggel-Foolen. Ook kregen de aanwezigen tools en tips van Henry van Meerten over hoe om te gaan met weerstand.

Een kleine 20 vrouwelijke scheidsrechters waren aanwezig, waaronder ook scheidsrechters die (nog) niet op landelijk niveau fluiten!

Laat je ook inspireren!

 

Wil jij ook aansluiten als vrouwelijke scheidsrechter of wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Moniek Voermans.

Foto: Marco Spelten / Korfbalfoto.nlTerug naar overzicht