Inspiratiedocument veldverkleining

29 Aug 2014
Komend weekend gaat voor de meeste verenigingen het competitie seizoen 2014/2015 van start. Dan zullen ook de eerste officiële wedstrijden op de nieuwe veldafmetingen van 40 x 20 meter worden gespeeld.

Klik hier om te openen

Zoals Rob Meijer gisteren al benoemde, is eerder dit jaar het besluit genomen om de velden aan te passen naar de afmetingen in de zaal. De eerste wedstrijden op deze kleinere velden gaan dit weekend al van start. Tal van verenigingen (o.a. Blauw Wit Amsterdam, TOP Sassenheim, HKV/Ons Eibernest Den Haag, ZKC ’19 Zuidwolde, DWS Kootwijkerbroek) hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van hun kunstgrasvelden op basis van de nieuwe veldafmeting van 40 x 20 meter.

Het KNKV heeft een inspiratiedocument ontwikkeld met alle informatie ten aanzien van de veldverkleining, ter ondersteuning van verenigingen die ook overgaan op de nieuwe situatie. Klik op de afbeelding hiernaast om deze te downloaden.

Daarnaast is ook een kort filmpje gemaakt, dat in één oogopslag laat zien wat de mogelijkheden zijn voor nieuwe, te renoveren of bestaande veldaccommodaties. Dat filmpje kun je hieronder bekijken. 

Beide documenten zijn bedoeld om zoveel mogelijk verenigingen te stimuleren de overstap naar de nieuwe maatvoering te maken. Laat je inspireren!
 Terug naar overzicht