Hoogleraar Peter Beek bij KT4-opleiding

13 Mrt 2018
De tien trainers die dit seizoen de KT4-opleiding volgen hadden gisteravond een bijzonder interessante bijeenkomst op Papendal. Niemand minder dan Peter Beek, hoogleraar Coördinatiedynamica aan de Vrije Universiteit, was hun gastdocent.

De opleiding KT4 leidt trainers op tot hoofdcoach bij een club. Een hoofdcoach die ook verantwoording draagt voor het sporttechnische beleid van de club, de aansturing van het overige sporttechnische kader van de club, het managen van een begeleidingsteam en de scouting. In de KT4-opleiding staat de praktijk centraal en wordt ingespeeld op ontwikkelingen en toepasbaarheid van de kennis en vaardigheden op het eigen niveau.

Gisteravond stond differentieel leren in de praktijk op de agenda. Naast gastdocent Beek waren uiteraard ook de KT4-docenten Jan-Sjouke van den Bos, Wim Scholtmeijer en Ruben Boode aanwezig bij deze bijzondere sessie. Na het theoriegedeelte leidde Boode samen met Beek de praktijksessie. RTC Oost U19 fungeerde daarbij als oefengroep. 

“Een mooie avond”, volgens bondscoach Wim Scholtmeijer. "Het is onze uitdaging om de theorie van differentieel leren toe te passen binnen onze praktijk en om daar samen goede trainingsvormen in te ontwikkelen."

Start nieuwe KT4
In september 2018 gaat de opleiding Korfbaltrainer 4 weer van start. Inschrijven kan vóór 1 juni, door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl, onder vermelding van 'Aanmelding KT4'. Vergeet bij de inschrijving niet de naam en het Sportlinknummer van de deelnemer.Terug naar overzicht