HHV neemt certificaat Arbitrageproof in ontvangst

08 Jun 2017
Vorige week mocht korfbalvereniging HHV uit Hollandscheveld het certificaat Arbitrageproof in ontvangst nemen. Onder leiding van Hendrik Jan Brandsma is de afgelopen periode gekeken hoe arbitrage binnen de vereniging beter op de kaart gezet kan worden.

Dit heeft geresulteerd in een beleidsplan arbitrage waarin duidelijke doelstellingen aangegeven zijn, die periodiek bewaakt worden. Het streven is dat in de toekomst voldoende goede scheidsrechters/beoordelaars beschikbaar zijn voor HHV. Alles rond arbitrage krijgt voortdurend aandacht van de inmiddels ingestelde scheidsrechterscommissie.

Direct resultaat van het ingestelde beleid is dat alle HHV-spelers het respect voor de scheidsrechter benadrukken door hem/haar na de wedstrijd een hand te geven. Daarnaast zijn intern duidelijke regels gecommuniceerd over hoe HHV omgaat met de scheidsrechters binnen de vereniging. De verhoogde aandacht voor arbitrage heeft enkele leden enthousiast gemaakt om ook te gaan fluiten. Inmiddels heeft de vereniging het afgelopen jaar al drie leden kunnen opleiden tot gediplomeerd jeugdwedstrijdleider.

Jouw vereniging ook arbitrageproof? Lees op onze website hoe je daaraan kunt voldoen.Terug naar overzicht