Ekva arbitrageproof

11 Jan 2018
Op maandag 8 januari kreeg Ekva, in de rust van de wedstrijd Ekva tegen het Surinaams Korfbalteam, eindelijk het felbegeerde arbitrageproof certificaat uitgereikt uit handen van Hendrik Jan Brandsma.

Sinds 2014 kunnen verenigingen het arbitrageproof certificaat halen. Tot nu toe zijn er 63 van de 494 verenigingen in Nederland gecertificeerd.
Ekva is al een aantal jaren goed bezig met zijn arbitrage. Ze zijn dan ook hard bezig geweest om de vereniging arbitrageproof te maken door o.a. op de ALV een goed arbitrageplan door de leden te laten vaststellen en de leden hun spelregelbewijs te laten halen. Ekva heeft nu voldoende scheidsrechters om de wedstrijden te bemannen, maar om de toekomst te kunnen waarborgen is een opleidingsplan opgezet dat nu de eerste vruchten heeft afgeworpen. Eén verenigingsscheidsrechter heeft zijn KNKV diploma gehaald, daar komen nog twee jonge veelbelovende scheidsrechters bij die nu in het examentraject zitten. Begin van dit seizoen hebben zich weer twee nieuwe scheidsrechters aangemeld. Kortom de groei is er, maar om de doelstelling voor 2020 te halen (20 scheidsrechters) blijft Ekva wel alert en benutten ze alle kansen. Hoe dan ook: Ekva is trots op het behalen van deze certificering die voor hen het bewijs is dat zij goed bezig zijn.Terug naar overzicht