BIO, KVS/Maritiem en PSV/lifovragen.nl gecertificeerd als Arbitrageproof-verenigingen

20 Mrt 2017
Steeds meer verenigingen hechten belang aan het op orde hebben van hun arbitragebeleid. In de afgelopen dagen hebben weer drie verenigingen het certificaat Arbitrageproof in ontvangst mogen nemen.

Het onderdeel ‘arbitrage’ binnen de vereniging is iets van alle leden. Het gaat daarbij niet alleen om het leveren van voldoende scheidsrechters voor de wedstrijden, maar het is minstens net zo belangrijk dat in het bestuur een contactpersoon arbitrage zit, dat je scheidsrechters, beoordelaars en juryvoorzitters opleidt en jeugd begeleidt. De arbitrageproof-certificering is een KNKV-erkenning voor verenigingen die kwaliteit en zichtbaarheid van officials aandacht geven en die het verbeteren van sportiviteit en spelregelkennis van spelers en coaches en supporters als speerpunt zien. 

KVS/Maritiem uit Scheveningen is in 2015 onder de bezielende leiding van Diana Boogaard gestart met het opzetten van een dergelijk arbitragebeleid en de vereniging heeft inmiddels haar doel bereikt. Op 14 maart jl mocht zij de beloning hiervoor in ontvangst nemen en kregen zij een certificaat overhandigd.  

In de rust van de Dameskorfbal juniorenfinale op 18 maart heeft KNKV-bestuurslid Jeroen Breeschoten tevens de korfbalverenigingen BIO uit Veldhoven en PSV/lifovragen.nl uit Eindhoven gecertificeerd als arbitrageproof vereniging. Beide verenigingen hebben met Cynthia van Laarhoven (BIO) en Hans Kester (PSV) kartrekkers die relatief korte tijd, mooie vorderingen hebben gemaakt om arbitrage onlosmakelijk in te bedden in de verenigingsorganisatie. De verenigingen hebben duidelijke stappen gemaakt op het gebied van Klimaat en Cultuur, Structuur en organisatie en Wervingsactiviteiten/Opleidingsmogelijkheden.

De verenigingen zijn er nog niet: de eerste grote stappen zijn gezet, het blijft een kwestie van aandacht geven, werken aan arbitrage en ervoor zorgen dat fluiten leuk is. Namens BIO mocht Jan Kampinga het certificaat ondertekenen en in ontvangst nemen. Namens PSV/lifovragen.nl tekende het Hoofd Opleidingen Michel den Hartog.

Foto's: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto.nlTerug naar overzicht