Avereest en Mid-Fryslân/Jansma Burdaard Arbitrageproof!

16 Mei 2018
Goed nieuws voor Avereest en Mid-Fryslân/Jansma Burdaard. Zij hebben het certificaat 'Arbitrageproof' van het KNKV mogen ontvangen.

Avereest is blij dat het als zevende vereniging in het district Noord het certificaat ‘Arbitrageproof’ van het KNKV heeft gekregen. De vereniging is nog niet geheel klaar met de arbitragezaken, maar wel op de goede weg. Door nu veel in arbitrage te investeren hoopt men de komende jaren vruchten van het werk te plukken.

Hoewel het voor een kleine vereniging soms lastig is overal vrijwilligers voor te vinden, is Avereest erg tevreden dat momenteel het aantal scheidsrechters voldoende is en ook zeker vanuit de leden de nodige waardering voor deze functie aanwezig is. Toch hoopt Avereest dit nog verder te verbeteren door aan de (jeugd)leden steeds weer te laten inzien dat fluiten niet alleen belangrijk, maar ook erg leuk is. Arbitrageproof zijn is namelijk geen certificaat voor aan de muur maar een voortdurend actiepunt.

Mid-Fryslân
In de bestuursvergadering van Mid-Fryslân/Jansma Burdaard werd ook aan die Friese vereniging het certificaat Arbitrageproof uitgereikt door Hendrik Jan Brandsma, projectmedewerker verenigingsarbitrage van het KNKV. Het certificaat werd met trots door het bestuur ontvangen en geeft aan dat de arbitragecommissie van KV Mid-Fryslân met dit Arbitrageplan op de goede weg is.

Mid-Fryslân laat zien dat het actief bezig is met het opleiden van scheidsrechters en het uitdragen van sportiviteit en spelregelkennis binnen de vereniging. Het bewust bezig zijn met het maken en het uitvoeren van het Arbitrageplan heeft er dan ook toe geleid dat afgelopen jaar meerdere jeugdleden gestart zijn met het fluiten van wedstrijden.Terug naar overzicht