Aan de slag met energiebesparing? Dit is het moment!

08 Jun 2017
Afgelopen januari hebben diverse korfbalverenigingen subsidie aangevraagd op energiebesparende maatregelen. Sommigen deden het zelf, anderen lieten de subsidieaanvraag over aan SportStroom – de energiepartner van het KNKV. En met succes: in vrijwel alle gevallen werd de subsidie toegekend en kunnen de verenigingen aan de slag.

Zo ook KV Juliana uit Oud Gastel: zij vroegen subsidie aan voor LED-Sportveldverlichting. Inmiddels zijn de masten geplaatst en wordt er hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe veld.

Structureel besparen op de energienota is heel zinnig. Zeker sinds het wegvallen van de teruggave energiebelasting voor sportverenigingen, drukken de energielasten nog zwaarder op de begroting van een korfbalvereniging. Op 2 januari 2018 gaat opnieuw de subsidieregeling open waarbij een vereniging 30% subsidie krijgt op energiebesparende maatregelen. Daarmee wordt de terugverdientijd van bijvoorbeeld zonnepanelen drastisch verkort.

Energiescan
Als je hier interesse in hebt, maar niet weet welke maatregelen voor jullie vereniging zinvol zijn, dan is het aan te raden een energiescan te laten maken door SportStroom. Daarmee wordt helder in kaart gebracht wat voor jouw vereniging haalbaar is op het gebied van energiebesparing. Desgewenst kan SportStroom jullie ook begeleiden bij de financiering van een investering in duurzaamheid.

Via het KNKV krijg je € 100,= korting op een energiescan en kost deze je slechts € 695,= excl. BTW. Bovendien kun je de energiescan meesturen als jullie besluiten subsidie aan te vragen en krijg je hier vanuit het Rijk nog eens € 500,= subsidie op. Meer over de energiescan lees je hier.

Collectieve aanbieding zonnepanelen
We horen van diverse korfbalverenigingen dat men overweegt zonnepanelen te plaatsen. Als KNKV juichen we dit zeker toe, omdat daarmee structureel bespaard wordt op de energiekosten en je jullie duurzame ambities zichtbaar maakt. Daarom zijn we voornemens nog dit jaar een collectieve aanbieding zonnepanelen te faciliteren met het oog op de beschikbare subsidie in januari 2018. Door dit collectief te regelen kunnen we een zeer scherpe prijs bedingen en bovendien goede kwaliteit, service en garanties bedingen. De organisatie van dit collectief aanbod wordt verzorgd door SportStroom. Voor dit moment is van belang dat we beeld krijgen voor hoeveel verenigingen dit interessant is. Daarom verzoeken we je jullie belangstelling kenbaar te maken door het invullen van dit formulier. Uiteraard verplicht je dit tot niets, pas op het moment dat je een aanbieding op maat voor je vereniging hebt ontvangen, beslissen jullie of jullie daadwerkelijk tot aanschaf van zonnepanelen overgaat of niet. Alle verenigingen die hun gegevens achterlaten, worden nader geïnformeerd over de ontwikkelingen omtrent het collectief aanbod. Graag zien wij jullie reactie tegemoet!Terug naar overzicht