Samenwerkingen

Nederlandse In- & Outdoor Bowls Bond, (NIOBB).       

Het KNKV heeft een convenant getekend met de NIOBB. Dit initiatief komt voort uit de sportagenda 2012 -2016, waarbij sportbonden onderlinge samenwerkingsvormen intensiveren. Onder de noemer van Kombi Fit heeft korfbalvereniging 't Overschotje in Lochem en onlangs ook Refleks uit Rijswijk de sport Bowls binnen hun verenigingen geïntroduceerd.

Dit heeft als gevolg dat de genoemde korfbalverenigingen op hun accommodatie de Bowls aanbieden of dat er samengewerkt wordt met de al bestaande (lokale) bowlsvereniging. Hierdoor wordt de accommodatie intensiever gebruikt en is er een extra aanbod van (spel)activiteiten voor meerdere doelgroepen. Met name voor de sporters met een relatief hogere leeftijd, kan een nieuwe invulling op het gebied van sport ontstaan. Bowls is een uitdagende, gezellige en minder belastende sport die hier perfect op aansluit. Huidige leden van de NIOBB beoefenen de sport tot op zeer hoge leeftijd, waar zelfs gesproken kan worden van 80+ers. Hoofdzakelijk kan gedacht worden aan de doelgroep, beginnende vanaf 45 jaar. Voor korfbalverenigingen is dit een interessante doelgroep, omdat een groot deel van hen op tijden zal spelen, waarop de accommodaties nu niet gebruikt worden. (op werkdagen overdag). Daarnaast is het een kans om leden langer aan de vereniging te binden.

De NIOBB en het KNKV werken samen aan een introductiepakket, een combi-lidmaatschap en ondersteuningspakket voor verenigingen die met Bowls aan de slag gaan.

Kennismaken met Bowls
Bowls wordt binnen in sportzalen en buiten op gras gespeeld. Officieel is een 30 meter lange baan vereist(30x4). Binnen in sportzalen is een mat nodig die wordt uitgerold. Buiten is kort gemaaid gras geschikt, maar kunstgras is ook een goede optie. Bowls is hiermee een sport die het hele seizoen gespeeld kan worden. Naast een baan is een set van vier bowls per deelnemer nodig, een klein matje en een jack(wit balletje), waar de bowls zo dichtbij mogelijk geplaatst moeten worden.  

Mocht u als korfbalvereniging interesse hebben om kennis te maken met de bowlssport, dan kan dat door middel van een clinic. De NIOBB organiseert deze clinics op aanvraag van de korfbalverenigingen. In overleg kan een plan bedacht worden, hoe een promotiecampagne voorafgaand opgezet kan worden. Ook een vervolg na een clinic kan besproken worden. In onderling overleg, kan gekeken worden hoe de eerste periode na de clinic vorm kan krijgen, b.v. als onderdeel van KombiFit.

Spelregels Bowls

Interesse?

Neem contact op met fedde.Boersma@KNKV.nl

Voor meer informatie :

www.bowlsnederland.nl of mail naar fedde.boersma@knkv.nl

Zondag 20 september j.l. is bij Refleks de samenwerking schitterend in beeld gebracht.

 

 

Demonstratie bij Refleks te Rijswijk (foto boven) en een spelmoment in de Sporthal bij 't Overschotje in Lochem (foto onder).