Enquête 4Korfbal; ingevoerde regel verplicht overspelen

In het seizoen 2014-2015 is 4Korfbal bij de E- en F-Jeugd ingevoerd en werd positief ontvangen. Door grote verschillen en lange tegenstanders die keer op keer konden schieten was er enigszins sprake van onvrede. Naar aanleiding hiervan is er in het daarop volgende seizoen (2015-2016) een aanpassing geïntroduceerd binnen het spel 4Korfbal, dat in maart/april van dit jaar wordt geëvalueerd. Daarnaast zijn er andere acties ondernomen zoals onderstaand beschreven.
De ingevoerde regel (punt 1), die nu wordt geëvalueerd is:

  1. In de F wordt de regel ingevoerd dat er na een schot verplicht overgespeeld dient te worden. Dit om het herhaald schieten van het langere kind te voorkomen en het samenspelen hierin te benadrukken.

Punt 2 en 3 zullen worden geoptimaliseerd, dit zijn:

  1. Zowel de opleiding van jeugdcoaches als jeugdscheidsrechters wordt geïntensiveerd en geconcentreerd op het maximaal rendement (kind gerelateerd) halen uit 4Korfbal. Dit door het geven van clinics (kind centraal). In juni 2015 zijn we gestart met een kick-off  4Korfbalclinic bij PKC/SWKGroep en vervolgens zijn er in september/oktober nog eens 10 clinics door heel het land gegeven. In totaal hebben ruim 350 geïnteresseerden de 4Korfbalclinics bij gewoond.
  1. De indeling van de E- en F-teams wordt geoptimaliseerd (vormt belangrijke aanleiding voor de grote verschillen in scores). Dit wordt momenteel onderzocht. De uitslag hiervan volgt samen met de uitslagen van de enquête.

Vul je de enquête ook in? Dat kan tot 30 april 2016