Waarom ambassadeur Korfbal Zichtbaar Sportief?

Wees trots, is de boodschap die we willen gaan uitdragen; korfbal is een sportieve, faire en sociale sport en dat moet meer worden benadrukt. Maak deze kracht van korfbal zichtbaar, ook naar ouders en niet-korfballers toe.

Ook Friso is ambassadeur Korfbal Zichtbaar SportiefSamen met de verenigingsambassadeurs gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat alle korfballers zich thuis voelen bij hun club en in een veilige en prettige omgeving kunnen (blijven) sporten. Als ambassadeur verspreid je het gedachtengoed Korfbal Zichtbaar Sportief en zorg je voor voldoende draagvlak bij leden, ouders en andere betrokkenen. Hoe we dat gaan aanpakken, is mede afhankelijk van de ervaringen, wensen en inzet van de ambassadeurs.

Wat is eigenlijk ‘Korfbal Zichtbaar Sportief’?

  • Korfbal Zichtbaar Sportief is trots zijn op je sport en dit uitdragen. Zowel binnen de vereniging als daarbuiten.
  • Korfbal Zichtbaar Sportief is respect hebben voor elkaar, voor de arbitrage en voor je tegenstander.
  • Het is je korfbalvereniging als tweede thuis zien en er ook graag zijn als je geen wedstrijd of training hebt.
  • Je verantwoordelijk voelen voor het welzijn van de vereniging.
  • Elkaar kunnen aanspreken op ongewenst gedrag.
  • Betrokken zijn bij de activiteiten van je club.
  • Elkaar helpen waar nodig.

En daar stopt het niet mee. Veel onderwerpen die bijdragen aan gevoelens van trots, veiligheid, gezelligheid en geborgenheid binnen korfbal en je eigen club kunnen worden ondergebracht onder Korfbal Zichtbaar Sportief. Als verenigingsambassadeur kun je meedenken in het beleid op dat gebied. Samen bekijken we wat de beste aanpak is om stap voor stap te zorgen voor de optimale verenigingscultuur. En dat dat bij iedere vereniging verschillend is, dat moge duidelijk zijn. We gaan daarom voor een aanpak op maat.

Wil jij daaraan bijdragen? Word dan ook ambassadeur!
Stuur een mailtje aan communicatie@knkv.nl met daarin je naam, woonplaats, vereniging, telefoonnummer en een korte motivatie waarom je ambassadeur zou willen zijn. We nemen dan contact met je op.