Waarom Korfbal Zichtbaar Sportief?

Wees trots, is de boodschap die we willen gaan uitdragen; korfbal is een sportieve, faire en sociale sport en dat moet meer worden benadrukt. Maak deze kracht van korfbal zichtbaar, ook naar ouders en niet-korfballers toe.

Met 'Korfbal Zichtbaar Sportief' als gedachtengoed kunnen we ervoor zorgen dat alle korfballers zich thuis voelen bij hun club en in een veilige en prettige omgeving kunnen (blijven) sporten.

Wat is eigenlijk ‘Korfbal Zichtbaar Sportief’?

  • Korfbal Zichtbaar Sportief is trots zijn op je sport en dit uitdragen. Zowel binnen de vereniging als daarbuiten.
  • Korfbal Zichtbaar Sportief is respect hebben voor elkaar, voor de arbitrage en voor je tegenstander.
  • Het is je korfbalvereniging als tweede thuis zien en er ook graag zijn als je geen wedstrijd of training hebt.
  • Je verantwoordelijk voelen voor het welzijn van de vereniging.
  • Elkaar kunnen aanspreken op ongewenst gedrag.
  • Betrokken zijn bij de activiteiten van je club.
  • Elkaar helpen waar nodig.

En daar stopt het niet mee. Veel onderwerpen die bijdragen aan gevoelens van trots, veiligheid, gezelligheid en geborgenheid binnen korfbal en je eigen club kunnen worden ondergebracht onder Korfbal Zichtbaar Sportief.

Wil jij daaraan bijdragen? Deel je ideeën!
Stuur een mailtje aan communicatie@knkv.nl en laat ons weten welke ideeën jij hebt om je eigen vereniging nóg meer tot het tweede thuis te maken van jezelf, je teamgenoten, jullie trainers, scheidsrechters en alle andere leden. Of je nu vindt dat de kantine wel een make-over kan gebruiken omdat deze 30 jaar geleden voor het laatst is opgeknapt, of je verwacht dat een ludieke actie jullie jeugdleden gaat motiveren om wedstrijden te gaan fluiten... je kunt dus denken in de breedste zin van het woord, als het maar positief bijdraagt aan het sportklimaat op jullie vereniging.

Als je niet goed weet waar je moet beginnen, kunnen we je helpen om dit in gang te zetten. Ook kunnen jouw ideeën andere verenigingen helpen en inspireren om hetzelfde te doen op een manier die bij hen past. Goede redenen om iets te doen met je creatieve ingevingen!

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl